Denisa Crăciun

SeedBlink, aproape 38 milioane Euro atrase pentru 56 de startup-uri. Planuri pentru 2022

Thumbnail

Platforma online de investiții pentru startup-uri la nivel european, SeedBlink, a atras fonduri de aproape 37,8 milioane de euro pentru 56 de startup-uri care au desfășurat campanii de la lansarea platormei la începutul lui 2020.

Suma reprezintă finanțări atrase de la investitorii SeedBlink, respectiv 15 milioane de euro,  iar restul de aproape 23 de milioane de euro sunt sume atrase prin lead investori. 

SeedBlink este o platformă specializată pe startup-uri tech europene, de la stadiul de pre-seed până la Seria B, iar până acum a atras 9.000 de investitori din 50 de țări (cu un procent de 15% dintre investitori din străinătate).

Platforma a fost lansată ca una de equity crowdfunding la începutul anului 2020, iar în prezent aduce împreună investițiile private și strângerea de capital prin valorificarea tehnologiei, aplicarea expertizei și construirea de comunități puternice.  

60 de startup-uri, originare din 7 țări, dintr-un total de 1.500 analizate, și-au lansat runde de finanțare pe SeedBlink. Printre cele mai notabile runde de finanțare sunt FlowX cu 1,6 milioane euro (rundă de 7,3 milioane), Dronamics cu 950.000 de euro (rundă de 3 milioane) și campania proprie SeedBlink cu 1,1 milioane (rundă de 3 milioane).  

Platforma a facilitat cinci runde ulterioare în care investitorii și-au putut exercita drepturile de preempțiune asupra startup-urilor.

Cu sprijinul unei runde de Seria A de 3 milioane de euro încheiată în iulie 2021, SeedBlink a investit resurse în expansiunea europeană, atât în ceea ce privește investitorii, cât și startup-urile, diversificându-și oferta, dar și procesul investițional, facilitând smart money și demarând parteneriate active cu actorii ecosistemului și investitorii instituționali. 

„Pentru noi acești doi ani au fost plini de satisfacții. În ciuda pandemiei, startup-urile tehnologice europene au dat dovadă de multă rezistență, au inovat pentru a supraviețui și a prospera. Vreau să le mulțumesc echipei, acționarilor, antreprenorilor și investitorilor platformei, care ne motivează zilnic să îi deservim și să dezvoltăm această comunitate”, a spus Andrei Dudoiu, Managing Partner și co-fondator al SeedBlink.

„Dezvoltarea noastră europeană va fi ghidată de reglementările UE privind finanțarea participativă. Ne propunem să fim printre primele platforme din UE care vor fi autorizate prin acest regulament. Avem deja sprijinul ASF și ne dorim să avem cât mai curând o lege locală pentru a ne remarca pozitiv la nivelul UE”, a mai spus Andrei Dudoiu. 

 

Printre prioritățile SeedBlink în 2022 sunt accelerarea expansiunii în Europa cu birouri locale în CEE, autorizarea platformei conform reglementărilor EU privind finanțarea participativă si dezvoltarea unei piețe secundare pentru investitori.  

Parallax

Vizualizari
449
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri