Răzvan Tătaru

Fondul românesc ROCA X a investit în mai multe startup-uri, în primul trimestru din 2024

Investiții în startup-uri

Fondul românesc de investiții ROCA X susține că a avut un final de 2023 și un prim trimestru de 2024 extrem de active și continuă să investească în alte startup-uri, potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, StartupCafe.ro.

Firma de capital de risc a marcat primul exit din anul acesta, prin vânzarea firmei de soluții de securitate cibernetică CODA Intelligence către compania IT globală PDQ, tranzacție despre care am mai scris pe StartupCafe.ro.

CODA Intelligence este una dintre primele companii identificate și selectate de echipa ROCA X, în 2019. La momentul respectiv, echipa CODA avea doar un produs minim viabil (MVP). Pentru a susține ambițiile fondatorilor de a dezvolta un produs destinat în principal pieței din USA, având în vedere stadiul incipient a startup-ului, a fost necesară o finanțare sindicalizată. Acestă finanțare a fost inițiată de ROCA X, care a cooptat alături și alți co-investitori de încredere.

Ecosistemul de startup-uri dă semne de optimism, potrivit fondului românesc. De aceea, ROCA X anunță și alte investiții în startup-urile din portofoliul său.

Astfel, fondul de investiții a participat la runda de finanțare a fintech-ului FilmChain, având ca investitor principal fondul Holt IntersXion, din Canada, specializat în industria de entertaiment și fintech.

La runda de finanțare în valoare de 3 milioane dolari au participat și alți reprezentanți ai industriei, precum TechAngels Romania, DeBa Ventures, Hearst etc; iar runda este încă deschisă pentru un tichet de 500.000 dolari, investitorilor doritori.

Filmchain este o firmă de tehnologie financiară, cu sediul în Londra, fondată de două românce, specializată în gestionarea veniturilor în timp real din industria internațională de film, televiziune și gaming.

În acest prim trimestru, firma de capital de risc a inițiat runde de finanțare follow-on și către startup-urile iFactor și Munevo, pentru a susține planurile acestora de creștere.

„La ROCA X, credem că tehnologia disruptivă poate a aduce schimbări pozitive la nivelul societății și poate crea valoare adaugată. De aceea, în ultimele 12 luni, am continuat să susținem companiile care au arătat reziliență prin investiții totale în valoare 1,5 milioane euro, ceea ce reprezintă un procent considerabil din dimensiunea fondului nostru în companii, precum Bunnyshell, Kinderpedia, Milluu, Medicai, Rayscape și Munevo, alături de investitori existenți și noi, contribuind, totodată, cu know-how și mentorat”, a declarat Alexandru Bogdan, CEO ROCA X.

ROCA X, este un venture capital de 12 milioane EUR, finanțat integral privat, care investește în startup-uri disruptive din tehnologie aflate la început de drum în faza de Pre-Seed și Seed.

Parallax

Vizualizari
348
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri