Denisa Crăciun

Finanțare de 6 milioane de dolari pentru un startup românesc. Ce face Veridion

fondatori veridion

Startup-ul românesc de inteligență artificială Soleadify devine Veridion și obține o finanțare de 6 milioane de dolari pentru a se extinde pe piața din SUA și a dezvolta propria tehnologie AI, potrivit unui comunicat transmis, marți, StartupCafe.ro.

Runda de tip late seed a fost finanțată de fondurile de investiții LAUNCHub Ventures, OTB Ventures, Underline Ventures, dar au participat și investitorii existenți GapMinder Venture Partners și Day One Capital.

Despre Veridion am mai scris pe StartupCafe.ro și în 2020, când startup-ul a obținut o finanţare de 1,5 milioane dolari din partea unor firme europene de venture capital.

Ce face startup-ul românesc Veridion

Veridion (fost Soleadify) utilizează tehnologia de inteligență artificială (AI) pentru a analiza miliarde de pagini web pe săptămână, cu scopul de a construi și menține o bază de date cu adevărat precisă, la scară globală, de date despre companii.

Bazele de date obținute astfel pot fi apoi utilizate de companii pentru găsirea de furnizori, automatizarea proceselor de ”underwriting”, modelare de risc, cercetare de piață etc.

Veridion susține că piața de date firmografice în care activează este evaluată la 211 miliarde de dolari în 2022 și este estimată să crească la 291 miliarde de dolari până în 2027, cu tehnologii noi, precum AI, reprezentând un factor de accelerare în ceea ce privește întreaga industrie de big data.

Startup-ul caută acum să angajeze ingineri de date, ingineri full-stack, ingineri ML (machine learning), dar și pentru alte poziții.

„Ne mândrim să facem parte din ecosistemul de startup-uri tech din România, care se extinde accelerat datorită în mare parte talentului tehnic găsit în țară. Noi ne angajăm să susținem această piață prin investiția în echipele noastre de big data și machine learning care vor rămâne și vor crește în România pentru viitorul previzibil”, a declarat Florin Tufan, co-fondator si CEO Veridion.

De cealaltă parte, Bogdan Iordache, General Partner al Underline Ventures, spune că „echipa Veridion a construit o tehnologie cu adevărat impresionantă, care va avea un impact asupra modului în care sunt colectate și consumate datele. Suntem încântați să colaborăm și să îi sprijinim pentru următoarea etapă a călătoriei lor”.

„Tehnologia inovatoare de la Veridion este în prima linie în modelarea viitorului. Participarea noastră la această rundă de investiții arată încrederea noastră în capacitatea echipei de a aduce soluții revoluționare pe piață și de a deveni un lider în spațiul 'Data-as-Infrastructure'”, a concluzionat Cosmin Ochișor, Partner la GapMinder Venture Partners.

Parallax

Vizualizari
4749
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri