Claudiu Zamfir

Fond de 150 milioane EUR pentru startup-uri IT din Europa Centrală și de Est, lansat de investitori ai românilor de la FintechOS

Thumbnail

Startup-urile IT din Europa Centrală și de Est, inclusiv România, vor putea obține finanțări, în schimbul unei părți din business, de la un nou fond de investiții susținut de Uniunea Europeană, lansat de firma poloneză de capital OTB Ventures, care a investit și în startup-ul românesc FintechOS.

OTB Fund II a fost lansat anul acesta de polonezi și are drept țintă să strângă 150 de milioane de euro. Între timp, a reușit să obțină angajamente de 45 de milioane de euro de la Fondul European de Investiții (EIF), prin programul InvestEU, al Uniunii Europene.

Investitorii polonezi caută firme IT care dezvoltă tehnologii revoluționare în 4 domenii-cheie:

  • enterprise artificial intelligence (AI) automation (automatizări bazate pe inteligență artificială, pentru companii),
  • space technology (tehnologie spațială),
  • fintech (tehnologii în sectorul financiar),
  • cybersecurity (securitate cibernetică).

De asemenea, OTB Fund II  pune accent pe soluții de combatere a schimbărilor climatice (climatetech).

„OTB Fund II își propune să asiste la procesul de dezvoltare a tehnologiei pentru a ajunge la maturitate de piață. Suntem foarte încântați să colaborăm cu fondatori excepționali, care lucrează în Europa, la începutul călătoriei lor antreprenoriale”, a spus Marcin Hejka, cofondator și managing partner în cadrul OTB Ventures.

Compania poloneză de investiții are birouri la Varșovia și la Amsterdam.

În decembrie 2019, OTB Ventures a condus, alături de Earlybird Venture Capital, o rundă de investiții de 14 milioane de dolari în startup-ul românesc de tehnologii financiare FintechOS. De asemenea, în aprilie 2021, polonezii au participat la o nouă rundă de finanțare, de 60 de milioane de dolari, în startup-ul românesc, condusă de Draper Esprit. Lansat în anul 2017, la București, de Teodor Blidăruș și Sergiu Neguț, FintechOS dezvoltă tehnologii care permit băncilor și companiilor de asigurări tradiționale să țină pasul cu așteptările în continuă schimbare ale clienților, și, în același timp, cu viteza, agilitatea și flexibilitatea fintech-urilor.

Parallax

Vizualizari
588
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri