Claudiu Zamfir

Finanțare de 35 milioane dolari pentru startup-ul românesc FlowX.AI, de la mari investitori străini

Thumbnail

Startup-ul IT românesc FlowX.AI a obținut o finanțare de capital de risc de 35 de milioane de dolari, într-o rundă de investiții susținută de mari fonduri de investiții din străinătate, dar și de finanțatori din România, relatează publicația britanică Sifted.eu.

Investiția este condusă de fondul londonez Dawn Capital, cu participarea fondurilor maghiare Day One Capital și PortfoLion și a platformei românești de multifinanțare online SeedBlink.

Aceasta este considerată „cea mai mare investiție de serie A” obținută de un startup românesc vreodată, potrivit calculelor Sifted.eu. Astfel, finanțarea luată de FlowX.AI depășește runda de serie A a primului unicron românesc, UiPath, de 28,5 milioane de dolari.

Un reprezentant al FlowX.AI a declarat, pentru StartupCafe, că această rundă de investiții este cea mai mare finanțare de serie A acordată în ultimii 2 ani unui startup de soluții enterprise, la nivel mondial.

Fondat în anul 2020, de antreprenorii IT Ioan Iacob (foto), Șerban Chiricescu și Radu Cautiș, FlowX.AI obținuse până acum investiții de 8,5 milioane de dolari.

Startup-ul susține că răspunde nevoii unei piețe de 500 de miliarde de dolari – sistemele IT legacy ale corporațiilor. În fiecare an, numai industria bancară cheltuiește peste 200 de miliarde de dolari pe tehnologie, iar 85% din aceasta este direcționată pentru „funcționarea băncii” - întreținerea infrastructurii și actualizările sistemelor pentru a fi conforme cerințelor de reglementare.

“În ultimii ani, diverse platforme au făcut multiple promisiuni legate de viteza de dezvoltare a produselor digitale - no code, low code, "citizen developers" și multe altele - dar realitatea este că nu există nicio altă platformă astăzi care să poată rezolva cu adevărat problema modernizării sistemelor digitale la nivel enterprise. Marile organizații sunt captive într-un ecosistem de soluții IT fragmentate și inflexibile, tehnologii proprietare. Platforma FlowX.AI rezolvă aceste probleme, într-un mod fără precedent. Ceea ce anterior era fie imposibil, fie dura ani, acum poate fi dezvoltat în câteva săptămâni. Investiția de serie A primită ne va permite să aducem mai multe inovații care vor duce inteligența artificială către mediul enterprise la o scară amplă și, de asemenea, să ne extindem geografic~, a declarat Ioan Iacob, cofondator și CEO FlowX.AI, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

“Inovația în tehnologie continuă să accelereze și, totuși, companiile care ne influențează viața de zi cu zi își derulează activitatea și procesele pe tehnologie din secolul trecut. Ne putem folosi de inteligența artificială chiar de pe telefoanele noastre pentru a genera un itinerariu de călătorie în secunde, dar ne ia ani întregi ca băncile să ne ofere noi produse de creditare. Liderii din mediul enterprise vor să adopte rapid transformarea digitală, iar FlowX.AI oferă o soluție elegantă și intuitivă. Elimină toate neajunsurile infrastructurii legacy și le asigură utilizatorilor o experiență mereu excepțională. Ioan și echipa sa dovedesc că inovația în tehnologie crește în ritm accelerat în Europa și suntem foarte încântați să susținem FlowX.AI în transformarea industriei la nivel global”, adaugă Evgenia Plotnikova, General Partner al Dawn Capital.

FLOWX.AI ajută instituțiile financiare să creeze experiențe unificate, de tip omnichannel atât pentru clienți cât și pentru angajați, fără a fi nevoie să-și schimbe sistemele și infrastructura existente - și apoi să permită o reinventare și o modernizare rapidă și fără dificultăți a sistemelor legacy, în locul abordării tipice de înlocuire a sistemelor, cu risc ridicat de afectare a funcționării businessului.
 
Platforma permite instituțiilor financiare să lanseze soluții complexe în doar zece săptămâni - precum credit ipotecar, creditare preaprobată, onboarding - fără a fi nevoie să-și schimbe sistemele existente. FLOWX.AI are, de asemenea, aplicabilitate în industriile de energie și utilități, telecomunicații sau producție de bunuri de larg consum, pentru a ajuta la creșterea marjelor operaționale, a veniturilor generate de zona digitală și pentru a accelera inovația. Platforma a fost implementată de Banca Transilvania, cea mai mare bancă din sud-estul Europei, precum și de Asirom (Vienna Insurance Group) și OMV-Petrom.

Bazat pe o nouă paradigmă arhitecturală, FLOWX.AI permite integrarea rapidă cu sistemele IT existente. Soluția se pretează oricărui tip de infrastructură, fiind instalată în cloud sau pe infrastructura on-premise a companiei, consolidând multiplele sistemele existente în aplicații unificate, ușor de utilizat, pentru web și mobil, și oferind scalabilitate și fiabilitate ridicate, peste ceea ce oferă sistemele existente ale companiei.

Parallax

Vizualizari
4697
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri