Claudiu Zamfir

Cel mai mare canal românesc de YouTube: Peste 50 milioane abonați pe LooLoo Kids, lider în Europa

Thumbnail

Cel mai mare canal românesc de YouTube, LooLoo Kids, a depășit 50 de milioane de abonați, devenind astfel lider pe toată Europa în domeniul conținutului pentru copii și lider în Europa Centrală și de Est, la general, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, StartupCafe.ro, de către firma care deține canalul de creație.

Canalul de YouTube LooLoo Kids este deținut de MoraTV, din Iași. Mora TV a fost înființată în 2012 de Cristina și Alexandru Badan (foto).

În urmă cu 3 ani ieșenii au fost premiați de YouTube cu „Butonul de Diamant”, decernat canalelor care ating 10 milioane de abonați.

Cei doi ieșeni și-au început activitatea cu canalul de YouTube TraLaLa, cu scopul de a crea conținut original pentru copii.    

Urmărește un interviu StartupCafe cu Alexandru Badan, unul dintre cofondatorii LooLooKids:

 

   

  LooLoo Kids a ajuns la borna de 50 de milioane de abonați după 8 ani pe YouTube. Spre comparație, vedeta internațională Ed Shareen a avut nevoie de 16 ani pentru 50 de milioane de abonați, iar Araianei Grande și lui Eminem i-au trebuit 15 ani pentru această performanță.

  Din România, alte canale mari pe YouTube sunt, de exemplu:

  • Foarte populară este și o tânără din Suceava, cunoscută pe YouTube drept Izabela Stress. Ea are 3 canale de YouTube, pe care încarcă filmulețe cu o singură temă: realizarea de „slime” - un fel de bulgări dintr-un soi de plastilină. Cel mai mare canal al ei, în limba engleză, a adunat aproape 9 milioane de abonați din toată lumea.
  • Selly creează conținut original pe YouTube încă din copilărie, iar acum a ajuns la 3,16 milioane de abonați.
  • MaxINFINITE a sărit și el de 3 milioane de abonați care îi urmăresc clipurile de gaming.
  • Dorian Popa are 2,16 milioane abonați.
  • Vlad Munteanu a ajuns la 1,85 milioane de abonați.
  • Bianca Adam a strâns și ea pe canalul ei de YouTube 1,77 milioane de abonați.
  • Andra Gogan are aproape 1,7 milioane de abonați pe YouTube.
  • Un canal de YouTube interesant este La Povești cu Jimmy, care a strâns 1,57 de milioane de abonați cu tot felul de istorisiri transpuse în clipuri de animație.

  ----

  Citește și:

   

  Parallax

  Vizualizari
  4793
  Conţinut
  Parerea ta despre articol
  Adauga comentariu

  - Ultimele știri -

   


    Ultimele știri