Claudiu Zamfir

Cea mai nouă investiție a miliardarului român Daniel Dines: roboți fizici pentru IMM-uri

Thumbnail

Miliardarul român Daniel Dines, fondator al companiei româno-americane de roboți software UiPath, a făcut o nouă investiție în business-ul cu roboți, dar de data aceasta fizici: finanțează un startup german care face roboți industriali destinați firmelor mici și mijlocii (IMM).

Robco se numește startup-ul german în care a investit acum Daniel Dines, potrivit TechCrunch. Omul de afaceri român contribuie astfel, ca angel investor, la o rundă de finanțare de capital de risc, în valoare totală de 13 milioane de euro, condusă de marele fond de investiții american Sequoia, cu participarea Kindred Capital, Promus Ventures și a altor investitori individuali.

De precizat că la divizia europeană a fondului de investiții Sequoia activează românca Luciana Lixandru, care a lucrat anterior la fondul de Investiții Accel Europe, poziție din care a coordonat finanțarea acordată de acest fond companiei UiPath, în anul 2017.

Robco este un startup din Munchen, fondat, în anul 2020, de trei tineri antreprenori germani: Roman Hölz, Paul Maroldt și Constantin Dresel. Hölz, care conduce compania ca CEO, a lucrat anterior la Tesla, pe partea de vânzări, în Germania.

Startup-ul bavarez oferă o soluție modulară completă de roboți industriali, destinată în principal firmelor mici și mijlocii.  

 

Parallax

Vizualizari
3014
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri