Claudiu Zamfir

Fostul „avocat al UiPath” a lansat platforma GoodLegal, de automatizare juridică - investiție de 1,2 milioane EUR, cu participarea lui Daniel Dines

good legal

Startup-ul GoodLegal, fondat în anul 2021, de Vasile Țiple, fostul director juridic (chief legal officer) al companiei IT româno-americane UiPath, și-a lansat platforma de automatizare a procedurilor legale, destinată clienților-companii.

Potrivit Tech.eu, platforma GoodLegal s-a lansat cu asistența unei runde de investiții pre-seed de 1,2 milioane de euro, conduse de fondul de investiții sud-est european Earlybird Digital East Fund, care a investit și în compania UiPath, chiar la începuturile acesteia. La investiția în GoodLegal au mai participat fondatorul UiPath, Daniel Dines, fondul de investiții ceh Credo Ventures și fondul românesc Underline Ventures.

Este vorba despre investiția anunțată încă din septembrie, de Dan Lupu, partener în cadrul Earlybird, într-un interviu acordat StartupCafe.ro. „GoodLegal  este o platformă de automatizare a proceselor legale din companii la început de drum și care au nevoie de ajutor. Nu înlocuiește avocatul, dar te ajută să obții servicii pe care un avocat ți le poate da, dar la un cost mult mai rezonabil. Fondator este Vasile Țiple, fostul Chief Legal Officer al UiPath” - a dezvăluit atunci Dan Lupu.

GoodLegal se dorește a fi un „one-stop-shop” pentru firmele care au nevoie de o soluție de conformare juridică. Platforma oferă un sistem de editare de texte legale, funcționalități de semnătură digitală, instrumente de automatizare, precum și un tool de analiză de acte normative și alte texte legale, pentru simplificarea activității de conformare din companii.

„Scopul nostru imediat este să fim platforma juridică de bază pentru startup și să le ajutăm să atingă următoarea etapă în evoluția lor, în timp ce obiectivele pe termen mediu și lung includ companiile mari pentru care dezvoltăm diverse integrări, creând un ecosistem Goodlegal pentru orice companie, indiferent de dimensiunea sau domeniul său” - a declarat fondatorul Vasile Țiple, citat de Tech.eu.

Vasile Țiple a fondat startup-ul GoodLegal în noiembrie 2021. Anterior, el a lucrat 5 ani la UiPath, pe partea juridică. Antreprenorul are experiență similară și în alte companii tech: Adobe și magazinul online Fashion Days (deținut de eMag).

Țiple este licențiat în Drept la Universitatea din București (2007), unde a făcut și un masterat (2008) și un doctorat (2013).

Parallax

Vizualizari
3825
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri