Denisa Crăciun

3 antreprenori bulgari, investiție de 10 milioane dolari pentru un soft util în pandemie

Thumbnail

3 antreprenori bulgari au obținut 10 milioane de dolari într-o rundă de finanțare Serie A condusă de Runa Capital, la care au participat Flashpoint Venture Capital și LAUNCHub Ventures, pentru startup-ul lor de soluții software pentru munca flexibilă în contextul pandemiei COVID-19.

OfficeRnD este un start-up bulgăresc fondat de Miroslav Miroslavov, care este și CEO-ul (director general) companiei, Miroslav Nedyalkov și Pavel Yanev în 2015 și dezvoltă soluții de co-working și flex space management pentru companii și angajați.

Startup-ul încurajează modelul de lucru hibrid și ajută companiile să ofere spații de lucru flexibile pentru angajații care doresc să lucreze dintr-o locație fizică ce funcționează la comun.

Odată cu finanțarea nou-obținută, OfficeRnD ajunge la investiții totale de 15 milioane dolari.

Cine este OfficeRnD

OfficeRnD a dezvoltat OfficeRnD Hybrid, o soluție de gestionare a locurilor de muncă, ce ajută companiile să managerieze un spațiu de lucru flexibil.

De asemenea, startup-ul a creat și OfficeRnD Flex, o platformă specializată în gestionarea proprietăților, care responsabilizează chiriașii și proprietarii să creeze spații de lucru flexibile. 

Compania are peste 1.000 de clienți, care îi folosesc instrumentele pentru a administra mai mult de 2.000 de spații flexibile din întreaga lume.

Finanțarea obținută recent de la Runa Capital Fund III, firmă de investiții fondată în 2010, cu birouri în Silicon Valley (la Palo Alto, mai exact), Berlin, Paris, Londra și Moscova și de la LAUNCHub Ventures, firma de investiții bulgară, precum și de la Flashpoint Venture Capital, va fi folosită pentru dezvoltarea produselor companiei, a parteneriatelor și extinderea pe piața globală.

LAUNCHub Ventures a investit într-un start-up românesc

Firma bulgară de capital de risc LAUNCHub Ventures a finanțat, printre altele, startup-ul românesc de digitalizare a sectorului bancar FintechOS, fondat de Teodor Blidăruș și Sergiu Neguț.

În decembrie 2014, românii au atras o rundă de investiții de 14 milioane de dolari, condusă de fondurile Earlybird Venture Capital și OTB Ventures, cu participarea GapMinder și Launchub Ventures.

GapMinder și Launchub mai finanțaseră startup-ul românesc și mai înainte. 

De asemenea, în aprilie 2021, FintechOS a mai primit o investiție de 60 de milioane de dolari, într-o rundă de finanțare Serie B, condusă de Draper Esprit, alături de investitorii existenți precum Earlybird Digital East, Gapminder Ventures,  LAUNCHub Ventures și OTB Ventures.

Un alt startup puternic finanțat de Launchub este GTMHub. Compania bulgară produce  software folosit de companii pentru planificare pe metoda OKR (obiective și rezultate cheie).

Startup-ul fondat la Sofia, în 2015, are acum sediul principal la Denver, SUA, și a obținut în total investiții de peste 40 de milioane de dolari.

LAUNCHub Ventures le-a recrutat recent în echipa de investiții pe Raya Yunakova (de la PiLabs, Londra) și pe Mirela Yordanova (de la Google for Startups Campus, Londra). Directoarea financiară a fondului, Irina Dimitrova, a fost promovată partener.

Firma de investiții a fost fondată în ianuarie 2012, de doi antreprenori tech bulgari: Lyuben Belov și Todor Breshkov. În același an, în echipă a fost cooptat Rumen Iliev, fost consultant financiar la PwC.

Parallax

Vizualizari
590
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri