Denisa Crăciun

Platforma de streaming Twitch, folosită și în România de gameri și alți creatori, va concedia 500 de angajați

twitch

Platforma de streaming online Twitch, folosită și în România de gameri și alți creatori de conținut, va concedia aproape 500 de angajați, potrivit Bloomberg.

Platforma de streaming achiziționată în 2014 de Amazon, pentru aproape 1 miliard de dolari, va renunța la 35% din personal. Twitch urmează să anunțe oficial, în cursul acestei săptămâni, runda de concedieri, conform Bloomberg, care citează o sursă ce cunoaște situația.

Twitch a mai făcut disponibilizări și anul trecut, în luna martie. Platforma a renunțat la 400 de angajați în 2023, în încercarea de a „îmbunătăți perspectivele afacerii pe termen lung”, potrivit TechCrunch. Concedierile au făcut parte din planurile Amazon, care deține platforma de streaming, de a renunța la 9.000 de salariați din diverse divizii ale sale.

Twitch este un serviciu folosit pentru transmisiuni live pe internet, mai ales de către jucătorii de jocuri video și e-sports. Denumit inițial Justin.tv (după numele lui Justin Kan, fondatorul principal), serviciul de streaming a fost cumpărat în anul 2014, cu 970 de milioane de dolari, de gigantul Amazon, care l-a redenumit Twitch.

Platforma susține că este folosită de 7 milioane de streameri pe lună, care pot câștiga și bani din producțiile lor.

Anul trecut, Emmett Shear, director (CEO) și unul dintre cei 5 fondatori ai Twitch, a demisionat din funcție, după 12 ani la conducerea platformei. Poziția sa a fost preluată de Dan Clancy, președintele companiei.

Parallax

Vizualizari
107
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri