Adi Iacob

League of Legends la Opera din București: Primul documentar despre gameri români, finanțat de Riot Games

LoL la Opera Națională București

Peste 400 de fani ai jocului League of Legends (LoL) și-au dat întâlnire la Opera Națională din București pentru premiera documentarului “Povești de pe Rift: România”, primul film dedicat unei comunități de gaming din România, finanțat chiar de dezvoltatorul LoL - Riot Games.

League of Legends este unul dintre cele mai populare jocuri din România, cu sute de mii de jucători activi, iar documentarul adună mai multe povești ai membrilor comunității - de la jucători casual la jucători profesioniști, cosplayeri, artiști, creatori de conținut, oameni de producție și marketing.

Documentarul de peste 90 de minute a fost de finanțat de dezvoltatorul LoL - Riot Games, iar bugetul a fost de “câteva zeci de mii de euro”, potrivit unor surse.

Documentarul pune în centrul atenției 3 dintre cei mai cunoscuți actori de pe scena de League of Legends din România:

Filmul este completat de streameri și jucători din scena locală, printre care IceManLucky, Ketaminol, Adrii von B, Bogdan Techeș, dar și artiștii Cojo și Bruja.

Primul capitol este dedicat lui Octav "ang" Crețu, care povestește cum era scena de gaming din România acum mai bine de 8 ani și cum s-a ajuns de la sălile obscure de net la un fenomen cultural: echipe profesioniste de Counter Strike, League Of Legends sau DoTA, până la turnee naționale și internaționale și mii de fani. 

Ramona Cordos și Codin Pop de la Creative Monkeys spun povestea din perspectiva creatorilor de conținut pe zona de gaming și modul în care LoL i-a ajutat să-și creeze o comunitate de urmăritori pe YouTube și Twitch și să-și transforme pasiunea în job.

Vedeta documentarului, Odoamne, care și-a povestit cariera și la StartupCafe.ro, descrie provocările pe care le-a întâlnit de-a lungul carierei de jucător profesionist de League of Legends și despre stilul de viață al unui esports pro player.

„Este pentru prima dată când un dezvoltator de jocuri și publisher internațional realizează un film despre câțiva dintre membrii care au avut un impact în comunitatea de League of Legends de-a lungul timpului”, a menționat Andreea Ivănescu, Senior Brand Manager în cadrul Riot Games.

"Filmările au durat mai bine de cinci luni în patru orașe din trei țări diferite:București, Cluj-Napoca, Berlin și Malmo. 

Au fost realizate peste 20 de testimoniale, iar materialul final depășește 90 de minute. Sper să miște publicul prin poveștile de succes ale oamenilor cărora acest joc le-a schimbat viața în mai bine", spune Toma Nicolau, regizorul filmului documentar.

Premiera filmului de la Opera Națională s-a încheiat cu un sincron între imaginile de pe marele ecran și Orchestra Operei Naționale.

Riot Games nu este la prima producție de acest fel. Dezvoltatorul jocurilor League of Legends și Valorant au realizat un documentar similar despre comunitatea de gameri din Cehia, precum și o miniserie despre jucători de LoL din Coreea de Sud, Norvegia, Taiwan și Statele Unite.

   

  „Povești de pe Rift: România" va putea fi urmărit online, începând cu 2 februarie, pe canalul de YouTube League of Legends Romania.

  Parallax

  Vizualizari
  614
  Conţinut
  Parerea ta despre articol
  Adauga comentariu

  - Ultimele știri -

   


    Ultimele știri