Denisa Crăciun

Andrei Pascu „Odoamne”, primul român campion european la League of Legends

Andrei-Pascu-Odoamne-LoL-2022

Andrei Pascu este primul român campion european de League of Legends, după ce a câștigat League European Championship Summer 2022 (LEC) alături de echipa sa, Rogue.

Românul, cunoscut în lumea gamerilor ca „Odoamne” va avea acum ocazia, după câștigarea trofeului, să se lupte pentru titlul mondial în octombrie.

LEC reprezintă cea mai mare competiție la nivel european dedicată jocului, cu un prize pool total de 200.000 euro.

Finala LEC a avut loc pe 11 septembrie la Malmo, în Suedia, în fața a peste 10.000 de spectatori și milioane de fani care au urmărit evenimentul online. Cu un joc solid din partea lui Odoamne, Rogue s-a impus în fața celor de la G2 cu scorul de 3-0, câștigând premiul cel mare de 80.000 de euro.

Andrei ”Odoamne” Pascu are 27 de ani și joacă League of Legends la nivel profesionist pe postul de top laner pentru Rogue începând din sezonul 2021.

Este primul mare trofeu din cariera de peste 8 ani a lui Odoamne, care de-a lungul anilor a jucat la echipe renumite precum Cloud9, H2k, Splyce sau Schalke 04.

„Am fost șocat și neîncrezător că s-a întâmplat după atât de mult timp. De opt ani urmăresc momentul acesta”, a spus Odoamne.

Câștigarea LEC înseamnă pentru Rogue calificarea la turneul League of Legends Worlds Championship, care începe pe 7 octombrie.

Astfel, în mai puțin de o lună, Odoamne și echipa sa vor înfrunta pe celebra arenă Madison Square Garden din New York cele mai prestigioase echipe din întreaga lume.

LEC (League European Championship) este turneul european oficial al League of Legends, cel mai popular joc MOBA din lume, cu peste 60 de milioane de jucători la nivel global.

---

Urmărește și:

Parallax

Vizualizari
1302
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri