Adi Iacob

Schimbări radicale în Campionatul European de League of Legends. Cum se va desfășura noul LoL EMEA Championship

League of Legends

Riot Games schimbă radical formatul Campionatului European de League of Legends (LEC). Din 2023, LEC se va numi LoL EMEA Championship, iar alături de echipele din Europa, în cadrul competiței se vor alătura gameri din Turcia, Comunitatea Statelor Independente (CIS), Orientul Mijlociu și Africa (MENA). 

Schimbările, care vor se vor aplica din 2023 sunt concepute pentru a oferi jucătorilor din aceste zone o oportunitate mai mare de a concura pe circuitul LEC și de a oferi fanilor mai multe evenimente de elită.

Dezvoltatorul jocului video LoL a anunțat că sezonul se va desfășura în trei etape:

  • iarnă - Winter Split
  • primăvară - Spring Split
  • vară - Summer Split

Etapa de iarna și cea de primăvară vor avea loc înainte de turneul Mid Season Invitational (MSI), iar etapa de vară și finala sezonului LEC vor avea loc după MSI și înainte de Campionatul Mondial de League of Legends.

Pe lângă asta, planurile pentru LEC includ și fuziunea dintre Europa, Turcia, Comunitatea Statelor Independente (CIS), Orientul Mijlociu și Africa (MENA), care vor deveni o singură regiune în competiție: EMEA.

Reprezentanții Riot spun că aceste schimbări aduse ecosistemului LoL Esports vor crește nivelul competiției din regiune, oferind mai multor gameri profesioniști din toate colțurile regiunii o șansă să devină EMEA Masters (EM) și oportunitatea de a se face remarcați printre jucătorii de la LEC. 

„Suntem încântați să dezvăluim planul nostru pentru următorul deceniu de LoL Esports în EMEA și schimbările pe care le aducem LEC și ecosistemului pentru a continua să oferim jucătorilor noștri o experiență de cea mai bună calitate. 

Aceste schimbări vor aduce și mai multe oportunități pentru gamerii profesioniști și cei care doresc să devină jucători profesioniști de LoL din regiune, oferindu-le mai multe căi de a ajunge la nivelul de elită al competiției în EMEA”, spune Maximilian Peter Schmidt, directorul League of Legends Esports, EMEA. 

Schimbări la campionatul de League of Legends, pe scurt:

  • LEC va fi redenumit în League of Legends EMEA Championships;
  • Competiția se va desfășura în trei etape: Winter Split, Spring Split și Summer Split.
  • Lista țărilor din care pot proveni gamerii a fost extinsă și la alte regiuni: Turcia, Comunitatea Statelor Independente (CIS), Orientul Mijlociu și Africa (MENA);
  • Pentru un loc în finală vor concura cele mai bune șase echipe din întreg sezonul; 
  • Gamerii cu titlul de UE Masters vor deveni EMEA Masters (EM) - odată cu transformarea competiției într-una pan-regională.

Cum se desfășoară o etapă a campionatului de League of Legends

Toate cele trei etape, numite de organizatori Splits - Winter Split, Spring Split și Summer Split - care vor dura fiecare câte șase săptămâni, vor fi împărțite în trei faze. 

În primele trei săptămâni (1-3) din fiecare Split, cele 10 echipe participante se vor întrece într-o rundă Best-of-One Single Round Robin, adică echipele vor juca câte un meci una împotriva celeilalte.

Următoarele trei săptămâni (4-6), echipele de League of Legends vor juca runde de Best-of-Thee (3 meciuri - echipa cu cel mai bun scor câștigă runda) și runde de Best-Of-Five (5 meciuri - câștigă echipa cu cel mai bun scor).

Cele mai bune opt echipe se califică pentru faza grupelor (Group Stage). După ce cele opt echipe sunt separate în două grupe, vor lupta în runde de câte trei meciuri (Best-of-Three) pentru a rămâne doar patru în competiție.

Cele patru echipe care rămân vor juca în modul Best-of-Five pentru a decide cine este campionul etapei. 

Campionul fiecarei etape se califică automat în finala sezonului LEC - redenumit League of Legends EMEA Championships.

Primul român campion european la League of Legends

Andrei Pascu - cunoscut în lumea gamerilor ca “Odoamne” - a devenit anul acesta primul român campion european de League of Legends, după ce a câștigat League European Championship Summer 2022 (LEC) alături de echipa sa, Rogue.

Odoamne a avut rezultate foarte bune în natație, dar a renunțat la o carieră în sportul „clasic” pentru eSports, unde face acum performanță din poziția de top laner. 

StartupCafe.ro a stat de vorbă cu Andrei Pascu într-un inteviu exclusiv despre începuturile carierei în eSports.

Parallax

Vizualizari
552
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri