Claudiu Zamfir

50.000 RON pentru firme - programul de internaționalizare a mai făcut un pas

Imagine principala
program internationalizare

Firme mici și mijlocii din România ar urma să primească de la stat fonduri nerambursabile de până la 50.000 de lei, pentru a participa la  pentru târguri în străinatate și a achizitiona site-uri și aplicații de promovare, prin noul program Internaționalizare. Guvernul a aprobat, vineri, un memorandum pentru ”încadrarea schemei de minimis” a acestui program.

”Se aprobă încadrarea schemei de ajutor de minimis pentru Programul de susținere a internaționalizării operatorilor economici pentru perioada 2017-2010 în politicile economico-bugetare și financiare ale statului român” - a informat Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, într-un comunicat remis StartupCafe.ro .  

Prin Programul de Internationalizare, care este programat pentru perioada 2017-2020, statul vrea să încurajeze firmele românești să utilizeze ”noi instrumente de promovare individuală pentru dezvoltarea de parteneriate în străinătate și creștere a amprentei românești pe piețele externe”.

Beneficiarii acestui Program sunt societățile care îşi desfășoară activitatea în România şi se încadrează în categoria întreprinderilor mici și mijlocii.

Acestea vor putea primi finanțare în limita a 50.000 lei/ an/ beneficiar, pentru:

  • participări individuale la târguri şi expoziţii internaţionale;
  • participări individuale la misiuni economice organizate în străinătate;
  • crearea identităţii vizuale a unui IMM, realizarea unui site pe Internet/aplicaţie pentru mobil;
  • participări ale angajaților la cursuri de pregătire, analize și studii de piaţă;
  • alte tipuri de activităţi de promovare şi susţinere a internaţionalizării

Bugetul estimat pe anul 2017 este de 5.000.000 lei, iar pentru întreaga perioadă de implementare, 2017-2020, este de 71.000.000 lei.

Pentru operaționalizarea programului, memorandumul adoptat vineri va trebui urmat de o ordonanță și de o hotărâre de guvern, cu efecte juridice.

 

Citește și:

Fonduri nerambursabile 2017: 50.000 RON de la stat pentru firmele care merg la targuri si isi fac site-uri si aplicatii de promovare. Descarca proiectul de Internationalizare

Parallax

Vizualizari
1525
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri