Claudiu Zamfir

Ajutoare de stat: Perioadă de depunere a proiectelor de 90 de zile la Măsura 3 - granturi de investiții de 50.000-200.000 euro

Thumbnail

Microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) eligibile vor avea la dispoziție o perioadă totală de 90 de zile, dar în 3 reprize, pentru depunerea proiectelor în sistemul informatic, la Măsura 3 - granturi de investiții de câte 50.000-200.000 de euro, a anunțat, miercuri, ministrul Economiei.

Virgil Popescu a precizat că, probabil, joi va fi publicată în Monitorul Oficial procedura de deurulare a Măsurii 3 de ajutoare de stat, iar săptămna viitoare va începe sesiunea de înscriere la finanțare, în portalul granturi.imm.gov.ro.

„Săptămîna viitoare - nu aș vrea să spun luni, 23 sau marți, 24 - dar săptămâna viitoare, eu îmi doresc de luni, dăm drumul Măsurii 3. Aceasta este o măsură de investiții, nu este pe principiul primul venit-primul servit. Măsura 3 va fi deschisă și, prin procedurile pe care le vom publica cred că mâine în Monitorul Oficial, vom lăsa deschisă 90 de zile. La fiecare 30 de zile vom face evaluare de dosare și în măsură ce evaluăm semnăm contracte și se pot apuca de treabă” - a spus Popescu.

Reamintim că, inițial, era prevăzută o perioadă de înscrieri de numai 10 zile la Măsura 3, conform proiectului de procedură de implementare.

Această primă sesiune la Măsura 3, în valoare totală de 550 de milioane de euro, se va desfășura în baza grilei de punctaj din Ordonanța de urgență 130/2020 modificată prn OUG 174/2020, care conține indicatorul ratei interne de rentabilitate (RIR) a investiției.

De aceea, Guvernul urmează să aprobe o nouă ordonanță de urgență de suspendare a aplicării modificărilor operate de Parlament la schema de ajutoare de stat.  „Astăzi e pe ordinea de zi aprobarea ordonanței. Până obținem aprobarea pe schema modificată de Parlament să putem da drumul pe schema existentă”, a mai spus ministrul Popescu.

Consultă AICI grila de punctaj care se va aplica (OUG 130/2020, modificată prin OUG 174).

Lista domeniilor eligibile este cea din anexa 3 la forma inițială a OUG 130/2020 (disponobilă în ACEST articol, în documentul încorporat la final).

Ulterior, după data de 1 martie 2021, după ce va expira suspendarea Legii 220/2020, Ministerul Economiei va putea face noi apeluri de proiecte, cu respectarea grilei aprobate de Parlament și promulgate de președintele Iohannis.

---

Citește și:

Parallax

Vizualizari
20335
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Cristi
Cristoiu
Pai, daca se deschide sesiunea si pe masura ce se evalueaza se dau banii, ce egalitate de sanse mai este intre primul care a depus si ultimul cu acelasi punctaj? Unde este egalitatea de sanse?
poza de profil
Daniel
S
poza de profil
Claudiu
Stelian
poza de profil
Claudiu
Stelian
Buna ziua, știți dacă a primit cineva vreo reacție la dosarul depus pentru Măsura 1/Măsura 2?
poza de profil
VIOREL
MANEA
Corecta remarca Cristi Cristoiu.Eu intreb si rog un raspuns de specialist, daca intra si anul fiscal 2020 la masura 3, in conditiile in care s-a majorat perioada de depunere a cererilor de finantare la 90 zile? Multumesc anticipat.
poza de profil
Marginean
Sorin
Stie cineva, daca aplici la masura 3 conform grilei actuale si nu intri la finantare, la anul daca se deschide o noua sectiune cu noua grila de punctaj mai poti aplica pe aceeasi firma?

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri