Claudiu Zamfir

Noua Măsură 2-2022: MAT reamintește că marți e ultima zi de înscrieri, deși bugetul alocat fusese acoperit imediat de cererile depuse

Thumbnail

„Astăzi este ultima zi în care solicitanții eligibili se mai pot înscrie în cadrul programului IMM AGRI-FOOD!” - a transmis, marți, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT), într-un comunicat, în condițiile în care bugetul alocat a fost deja acoperit de cererile depuse, conform calculelor independente efectuate.

Marți, în jurul orei 11.30, erau depuse 10.902 de cereri la Măsura 2- granturi de capital de lucru de câte 5.000-120.000 euro pentru fermieri și antreprenori din sectorul agro-alimentar, în baza OUG 61/2022. Potrivit calculelor efectuate de Termene.ro și SMIS.ro, bugetul de 250 de milioane de euro alocat acestei măsuri s-a epuizat din primele minute ale sesiunii de înscrieri, joia trecută. În jur de 3.500-4.000 de firme vor apuca granturi de capital de lucru conform estimărilor neoficiale.

Încă de la început, StartupCafe.ro a îndemnat antreprenorii eligibili să nu se descurajeze și să aplice chiar dacă estimările arată că bugetul s-a terminat.

Platforma va rămâne activă până la ora 20.00 - precizează acum Ministerul Antreprenoriatului și Turismului. Formularul este disponibil aici: https://granturi.imm.gov.ro/#/home

O serie de aplicanți la Măsura 2 s-au plâns că joi, în primele minute ale sesiunii, au întâmpinat probleme tehnice pe platforma de granturi IMM Recover, care le-a întârziat înscrierea, pierzând astfel locurile eligibile, în condițiile în care granturile se atribuie pe principiul primul venit-primul servit.

În schimb, ministrul Antreprenoriatului și Turismului a transmis felicitări echipelor implicate pentru că „am reușit să adaptăm platforma online”.

„Fermierii români și întregul mediu de afaceri merită servicii administrative la cel mai înalt nivel. Felicitări echipelor din MAT, MIPE, MADR și STS pentru că în mai puțin de o lună am reușit să identificăm bugetul necesar, să realizăm pașii legali, să adaptăm platforma online și să putem da drumul unui program esențial vremurilor pe care le parcurgem. Se poate!”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.

„Sectorul agroalimentar are nevoie de ajutor, și are nevoie acum. Iar interesul pentru această măsură ne-o confirmă încă o dată. Sunt peste 26.000 de agenți economici, cu aproximativ 263.000 de angajați, care așteptau cu nerăbdare operaționalizarea pachetului «Sprijin pentru România». Acordarea acestor microgranturi și granturi pentru capital de lucru, operaționalizate de MADR și de MAT, reprezintă doar un pas firesc în procesul de garantare a securității alimentare pentru români”, a transmis Marcel Boloș, ministrul investițiilor și proiectelor europene.

Pe data de 2 iunie, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului va afișa pe site-ul oficial lista solicitanților eligibili, conform evaluării realizate automat de sistem, precum și lista celor respinși automat de sistem.

Măsura este valabilă până la 30 iunie 2022, iar plățile vor fi efectuate până la 31 decembrie 2023.

Parallax

Vizualizari
6761
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri