Claudiu Zamfir

Ministru: Beneficiarii Măsurii 2 și ai primei ediții a Măsurii 1 care au ratat termenul de depunere a raportului de progres au un nou deadline

Thumbnail

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului îi invită pe beneficiarii Măsurii 2 și ai primei ediții a Măsurii 1 care au ratat termenul inițial de depunere a raportului de progres din proiecte să le depună până pe 30 aprilie 2022, pentru a nu pierde granturile de capital de lucru, după ce o lege dată de Parlament pentru păsuirea acestor solicitanți a fost promulgată de președintele Iohannis, așa cum a anunțat deja StartupCafe.ro.

„Toți beneficiarii primei etape a Măsurii 1 și cei ai Măsurii 2, care nu și-au depus în termenul prevăzut de contractul de finanțare raportul de progres, o pot face până pe 30 aprilie, conform modificărilor legislative care intră astăzi în vigoare. Reiterez faptul că 30 aprilie este ultima zi în care aceștia mai pot depune raportul de progres, fără să fie nevoiți să dea banii înapoi”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, într-un comunicat oficial transmis, joi, StartupCafe.ro.

Potrivit MAT, „modificarea nu se aplică, însă, beneficiarilor care deja au returnat sumele datorate ca urmare a nerespectării clauzelor contractuale”.

Președintele României a semnat în cursul zilei de miercuri, 13 aprilie 2022., decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 8/2022 pentru modificarea şi completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 130/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, precum şi alte măsuri în domeniul fondurilor europene. Modificarea Ordonanței de Urgență nr. 130/2020 a avut ca obiectiv repunerea în termen a beneficiarilor care au depășit perioada limită de transmitere a raportului de progres, respectiv 90 de zile pentru Măsura 1 – Microgranturi și 180 de zile pentru Măsura 2 – Granturi pentru capital de lucru.

„Rog toți reprezentanții presei să promoveze această informație, pentru ca șansele de informare a beneficiarilor aflați în această situație să fie cele mai mari. Fac apel și la toți factorii și liderii de opinie, asociațiile profesionale, reprezentanții IMM-urilor să disemineze informația, astfel încât cei peste 7.000 de operatori economici, care se află acum în situația de a da finanțarea obținută înapoi către minister, să depună raportul de progres și să evite situația în care trebuie să returneze banii” - a mai spus Cadariu.

În acest moment, aproximativ 3.900 de beneficiari ai Măsurii 1 nu au îndeplinit toate obligațiile din contract, aplicându-se sancțiunea de rambursare a granturilor în valoare de 2.000 euro, și alți aproximativ 3.330 de beneficiari ai Măsurii 2.

Parallax

Vizualizari
1472
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri