Claudiu Zamfir

Microgranturile de 2.000 Euro pentru PFA, IMM, ONG: Data oficială de aplicare a fost anunțată

Thumbnail

Ministerul Economiei a anunțat oficial data la care se deschide sesiunea în care persoanele fizice autorizate (PFA), întreprinderile mici și mijlocii (IMM), organizațiile negvernamentale și cabinetele medicale eligibile vor depune cererile de finanțare pentru microgranturile de câte 2.000 de euro prin Măsura 1, prima dintre cele 3 măsuri de ajutoare de stat în valoare totală de 1 miliard de euro.

Astfel, etapa de înscriere în cadrul măsurii 1 “Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile” în contextul crizei provocate de COVID-19 se face în fromularul electronic care va fi activ pe link-ul granturi.imm.gov.ro începând de luni, 12 OCTOMBRIE 2020, ora 10.00.

Formularul de înscriere va rămâne activ până vineri, 16 OCTOMBRIE 2020, ora 20.00, cu posibilitatea prelungirii perioadei de înscriere până la epuizarea bugetului.

Pentru a vă familiariza cu modelul formularului de înscriere puteți accesa un tutorial (tutorialul și în format PDF).

Procedura oficială și alte documente relevante pot fi descărcate de AICI.

Reamintim că bugetul total pentru măsura 1 este de 100 de milioane de euro, ajungând pentru 50.000 de beneficiari. Sesiunea de preînscriere în sistem a început pe 15 septembrie 2020, potențialii aplicanți creându-și profiluri de utilizatori cu parolă, pentru a putea cere efectiv banii de la stat. La momentul publicării acestei știri pe StartupCafe.ro, în sistemul electronic erau înscriși circa 38.300 de potențiali aplicanți, conform unor informații de la surse apropiate acestui proces.

De precizat că, până la publicarea acestei știri, Guvernul nu a eliminat pragul de 5.000 de euro, cifră de afaceri pe anul 2019, condiție pentru IMM-urile care accesează Măsura 1, deși Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului Orban, promisese acest lucru încă de acum două săptămâni.

 

Tutorial Depunere Schema by Claudiu on Scribd

---

Citește și:

Parallax

Vizualizari
36367
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
raul
radulescu
Pana la urma se scoate sau nu conditia 5000 eur cifra de afaceri la 2019?
poza de profil
Gabriel
G
A fost pastrat pragul de 5000 euro? Multumesc.
Claudiu
Zamfir
Claudiu
Zamfir
Nu a fost scos pragul de 5000 euro, pana la ora publicarii acestei stiri
poza de profil
Gabriel
G
poza de profil
Gabriel
G
Multumesc!
poza de profil
Oana
Ionescu
Sunt beneficiar SUN 2017.Ajutorul de minimis obtinut atunci se cumuleaza cu ajutorul de stat oferit in 2020 prin granturi?Trebuie sa-l trec in declaratia de ajutoare de stat?Multumesc.
Claudiu
Zamfir
da, dar plafonul este de 800 mii euro, pe cadrul temporar al UE, asa ca e spatiu destul
poza de profil
Oana
Ionescu
Multumesc.
poza de profil
Adelina
Tache
Buna seara.
Daca nu am inregistrat CA pe 2019 intrucat firma doar a facut cheltuieli pt achizitii echipamente, dar restul conditiilor sunt indeplinite (firma infiintata in aug 2019, fara angajati la 31.12.2019), ma calific la grant? Multumesc.
poza de profil
Laura Maria
Halmajan
Buna ziua, care este situatia Intreprinderilor Individuale? De obicei suntem incadrati in aceeasi categorie cu PFA-urile dar acum am fost lasati pe dinafara. Ne incadram si noi pt aceste granturi sau va fi o alta masura pt Intreprinderi Individuale?
Laura Halmajan
poza de profil
Laura Maria
Halmajan
Buna ziua, care este situatia Intreprinderilor Individuale? De obicei suntem incadrati in aceeasi categorie cu PFA-urile dar acum am fost lasati pe dinafara. Ne incadram si noi pt aceste granturi sau va fi o alta masura pt Intreprinderi Individuale?
Laura Halmajan
poza de profil
mihai
teodorescu
Statutul IMM este in legea 346 din 2004, art 2, alin 1. De asemenea gasiti explicatii si in manualul de la comisia europeana. Concluzie, II este un IMM, deci da , va incadrati.
poza de profil
Cristina
Tima
Oare cum se procedeaza cu reprezentantii legali straini in momentul in care se completeaza "profilul meu"? in situatia in care au rezidenta in Romania pe baza unui certificat de inregistrare dar nu au CI romanesc sistemul nu accepta numarul certificatului de inregistrare si nici numarul ID-ului tarii de origine. sunt ceva limitari in acest sens? Multumesc!
poza de profil
Cosmin
Huplea
Buna, am 2 intrebari
1. ce inseamna 'Numar autorizare' pt schema nr.2?
2. incerc sa ma inscriu in shema nr.2 dar de fapt sunt CMI. ma incadrez la PFA/ONG? ( la schema nr.3 nu ma incadrez pt ca nu am avut de a face cu pacientii covid, trat ,etc)
............desi in schema nr 2 la anexa nr.1 apare 8623 activitati stomatologice.....
ma poate ajuta cineva? multumesc
poza de profil
Ica
Constangioara
Am de mentionat un bug: La implementarea sistemului informatic pentru depunerea cererilor de finantare in cadrul ....... nu a fost avuta in vedere exceptia prevazuta in cadrul OUG 130/ 31.07.2020, art 6, respectiv “PFA/ CMI, pentru care inceperea activitatii poate sa fi avut loc pana la data de 01.02.2020”, motiv pentru care PFA/ CMI care au fost infiintate in intervalul 12.10.2019-01.02.2020 sunt excluse in mod nejustificat la accesarea acestor fonduri. Am PFA infiintat in 22.01.2020 si am primit invalidare la cerere, ceea ce este o eroare grava si o discriminare.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri