Claudiu Zamfir

LISTĂ Măsura 2 - situația plăților la zi, după deblocarea bugetului 2021

Thumbnail

Ministerul Economiei a publicat, vineri, noi liste cu situația curentă a firmelor înscrise la ajutoarele de stat de la Măsura 1 și Măsura 2, din care se poate vedea stadiul plăților către beneficiari, la zi, după deblocarea bugetului pe anul 2021 (Descarcă listele de la finalul știrii).

La Măsura 2 - granturi de capital de lucru de câte 2.000-150.000 de euro, în lista Excel figurează 4.000 de firme care și-au primit banii de anul trecut și până azi, 9 aprilie 2021. În ultima săptămână, s-au plătit 236 de beneficiari. Astfel, s-a coborât cu plățile până la numărul RUE 8628.

Alte 1318 de firme figurează doar cu contrate semnate. Acestea au primit contractul, l-au semnat și l-au încărcat în aplicația electronică, dar acum trebuie să  pună cofinanțarea de 15% în contul de grant de la banca parteneră la care figurează, pentru ca aceasta să le poată da granturile.

Reamintim că săptămâna precedentă s-au plătit 537 de beneficiari la Măsura 2, în condițiile în care fuseseră deblocați banii din bugetul de stat pe anul 2021.

La Măsura 1 - microgranturi de câte 2.000 de euro, figurează 17.297 de beneficiari plătiți. 26 plăți au fost efectuate în ultima săptămână.

La Măsura 3, granturi de investiții de 50.000-200.000 euro, s-au înscris un număr de 27.736 de aplicanți, cu solicitări în valoare totală de 15.889.215.181 lei (de 6 ori mai mult decât bugetul disponibil). Procedura a fost însă blocată de ministrul Claudiu Năsui, care a sesizat și procurorii DNA, acuzând presupuse nereguli în derularea măsurii de finanțare. Între timp, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) și Ministerul Economiei au mutat 209 milioane de euro din fondurile UE de la Măsura 3, blocată, la Măsura 2, pentru a face plățile mai rapid la granturile de capital de lucru.

Surse din Ministerul Economiei au declarat, vineri, pentru StartupCafe.ro că se are în vedere și mutarea restului de fonduri UE de la Măsura 3 (de 206 milioane de euro) la Măsura 2. Astfel, statul ar putea să anuleze cu totul Măsura 3, fiind blocată pe perioada investigațiilor, și să lanseze de la zero o nouă linie de finanțare. Pentru aceasta, însă, trebuie mutați toți banii europeni de la Măsura 3 la Măsura 2, pentru a nu se pierde, fiind vorba de fonduri din Programul Operațional Competitivitate (POC), care au fost contractate până la finalul anului 2020.

Situația aplicanților la data de 09 aprilie 2021 poate fi consultată aici:

Dacă nu poți vizualiza în întregime documentele Excel, descarcă listele PDF: 

Parallax

Vizualizari
13235
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Nevermind
:D
Numar firme NEANALIZATE deloc pe M2 nu mai serveste piarul ministerului?
poza de profil
SHUTRUK
NAKHUNTE
VERIFICA LISTA ...
poza de profil
mircea
t
De analizat s-au analizat toate. Problema e ca deja s-au trimis contracte spre semnare peste suma disponibila de 474 milioane de euro.Au mai gasit ceva bani ,sau asta a fost tot ?
poza de profil
Marius
M
de unde informatia cum ca 1318 firme or semnat contractele dar nu or depus cofinantarea. Va spun sigur ca is cel mult 1317 pt ca am depus cofinantarea de sapt trecuta marti si nu am incasat grantul!! ar fi de preferat sa dati date corecte sau nu le dati deloc!
Claudiu
Zamfir
Articolul e corect, dvs. ati inteles gresit ce ati citit. mai cititi o data, de cate ori e nevoie. Mai mult nu pot sa va ajut, nu e vina mea daca dvs nu cititi cu atentie, nu pot nici eu sa investesc resurse pt fiecare persoana care nu intelege ceva. Sunt peste 5.000 de cititori care au citit acest articol, dintre care unu a inteles gresit
poza de profil
Simona
Popa
Buna ziua,
In articol se mentioneaza ca, pe Masura 2, s-au efectuat plati pana la RUE 8628, lucru care ne bucura foarte mult, in situatia in care ai primit finantarea. Totusi, sursa de informatii este putin ciudata, avand in vedere ca am numar RUE 81**, am incarcat in aplicatie contractul si dovada de cofinatare inca din 08.04.2021, dar contractul figureaza in continuare cu status <in semnare MEEMA>. Avem in continuare incredere ca lucrurile se vor finaliza cu bine, mai ales ca asteptam din octombrie 2020. Toate cele bune si succes tuturor celor care asteapta.
Claudiu
Zamfir
Nu scrie in articol ca s-au facut plati pana la 8... , ci ca platile au coborat pana la 8... Asta pentru ca platile sunt pe sarite. Asa cum scrie in stire de la bun inceput, figurau 4000 de beneficiari platiti. Restul sunt cu alte statusturi in sistem. Pot fi, de exemplu, acceptati, cu contracte trimise, cu contracte semnate, cu plati efectuate. Sau pot fi respinsi. Sau pot fi acceptati, dar necontractati etc. etc. Sursa este una oficiala, Excel-ul e de la minister
poza de profil
Simona
Popa
Lamuririle sunt foarte utile. Tocmai platile pe sarite ne ingrijoreaza, pentru ca nu se insriu in niciun criteriu de transparenta al Ministerului asa cum a dovedit pana in prezent. Dupa logica Dvs. daca se face plata la RUE 22.000, e super, s-a terminat lista. Alese multumiri.
Claudiu
Zamfir
Pai nu, pt ca si daca se ajunge la RUE 22.000 asta nu inseamna ca nu au ramas oameni neplatiti desi trebuie platiti. Nu se opreste procesul la RUE 22.000, pt ca vin din urma contracte semnate, cu cofinantari puse in banca, procesate la banca
poza de profil
anina
condoiu
Buna ziua
exista informatii pentru noua transa de plati?
Multumesc
poza de profil
Adaline
Adaline
Buna ziua ,
va rog sa-mi spuneti daca exista riscul ca documentele incarcate pe platforma granturi masura 2 sa nu fie vazute de catre cei ce analizeaza dosarul.Cineva cunoscut , spune ca incarcat in timp util documentele cerute in notificarea de clarificare dar ca nu au ajuns unde trebuia.
Va multumesc.
poza de profil
Narcis
Moraru
Bună ziua. eu nu am primit nici răspuns pozitiv și nici negativ. În platformă documentele au fost depuse corect și mi s-au solicitat clarificări.
De unde informația că toate au fost procesate? Nu trebuia să primesc măcar o informație dacă ceva nu a fost corect la depunere?

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri