Claudiu Zamfir

Fonduri pentru firme: Măsura 3 - până la 200.000 Euro și Electric-Up - până la 100.000 Euro, probabil în această săptămână

Thumbnail

Ministrul Economiei a declarat, luni seara, că își dorește lansarea a două linii de finanțări în valoare totală de 650 milioane euro pentru firme, săptămâna aceasta: Măsura 3 de ajutoare de stat  pentru investiții, de câte 50.000-200.000 de euro, respectiv, programul Electric-Up - finanțări de câte 100.000 de euro pentru montarea de panouri solare și stații de încărcare a mașinilor electrice.

„Săptămâna aceasta îmi doresc să deschidem Măsura 3, de investiții, unde nu va mai fi primul venit-primul servit. Schema de investiții va fi deschisă probabil 90 de zile, pentru că acolo va trebui făcut un proiect, un studiu de fezabilitate și n-o să-i grăbim pe oameni. Și, pe măsură, lunar, vom evalua proiectele depuse și vom începe efectiv plățile după evaluare. Acelșai principiu va fi pentru toate fondurile europene, toate fondurile bugetare pe care noi le vom derula prin Ministerul Economiei, fără interacțiune directă între antreprenor și minister, să eliminăm orice suspiciune” - a spus, la Realitatea TV,  Virgil Popescu, aflat în campania electorală pentru parlamentare.  

De precizat, însă, că Ministerul Economiei nu a publicat încă forma finală a procedurii de implementare a Măsurii 3, care necesită aprobare prin ordin de ministru și publicare în Monitorul Oficial.

De asemenea, până să fie lansat apelul de proiecte de 550 de milioane de euro (cu tot cu aportul propriu estimat al beneficiarilor), e nevoie ca ministerul să publice, cu cel puțin 3 zile înainte, un anunț de lansare (conform proiectului de procedură mai vechi).

Nu este foarte clar pentru toată lumea nici ce grilă de punctaj se va aplica la Măsura 3, pentru ca oamenii să-și poată pregăti proiectele pe care să le depună. Anterior, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat, totuși, pentru StartupCafe.ro, că grila aplicabilă va fi cea din OUG 130/2020, modificată prin OUG 174/2020.

Electric-Up, în priză și el

Ministrul Virgil Popescu a mai spus că, vineri, ar vrea să lanseze și programul Electric-Up, prin care firmele mici și mijlocii din diverse domenii, precum și operatorii din HoReCa (indiferent de dimensiune) să poată obține granturi de câte 100.000 de euro pentru a-și cumpăra și instala panouri fotovoltaice și stații de încărcare a mașinilor electrice.

„Tot în această săptămână, eu vreau la sfârșit, vineri, să lansăm programul Electric Up. (...) Avem convenții cu toate băncile, în așa fel încât banca să știe când este gata de plată” -a afirmat Popescu, la Realitatea TV.

Programul Electric Up, care are un buget de 100 de milioane de euro pentru prima sesiune, urmează să se deruleze tot prin portalul de granturi IMM realizat de STS pentru Ministerul Economiei. Acum 2 săptămâni, s-a publicat în dezbatere un proiect de procedură , iar săptămâna trecută au început pre-înscrierile pe portal, dar nu s-a publicat și procedura în forma finală.

Parallax

Vizualizari
10369
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Alex
Consultant
Firmelor care sunt preinregistrate si au accesat Măsura 2, APLICAȚIA NU LE PERMITE SĂ SE ÎNSCRIE PENTRU MĂSURA 3 ! DE CE !
poza de profil
Alex
Consultant
Firmelor care sunt preinregistrate si au accesat Măsura 2, APLICAȚIA NU LE PERMITE SĂ SE ÎNSCRIE PENTRU MĂSURA 3 ! DE CE ?
poza de profil
Alex
Consultant
Firmelor care sunt preinregistrate si au accesat Măsura 2, APLICAȚIA NU LE PERMITE SĂ SE ÎNSCRIE PENTRU MĂSURA 3 ! DE CE ?
poza de profil
Valeria
Nistor
Mie mi s a pus in vedere telefonic acest asptect si anume ca daca accesez M2 nu voi mai putea accesa si M3
poza de profil
De ce
nu merge?
Acest lucru va fi posibil la fel ca la Masura 2. O sa se poata aplica pe Masura 3 in momentul in care se va deschide sesiunea de trimitere a Cererilor de Finantare.
poza de profil
Nevermind
:D
E o varianta, insa vezi ce au comunicat telefonic.
poza de profil
Nevermind
:D
Pentru ca sunt incompetenti. Nu-si citesc nici macar propria schmea din monitorul oficial:
7. Cumulul ajutoarelor de stat
7.1. Beneficiarii măsurilor 1 și 2 capital de lucru pot accesa și măsura 3.
poza de profil
Samuel
Kurtmann
Dl. Zamfir, poate semnalati d-voastra problema asta, ca la telefoane nu se raspunde si nu avem vreo explicatie de ce nu s-ar putea aplica la Electric Up, daca s-a aplicat pentru Masura 2.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri