Claudiu Zamfir

Granturi de 100.000 EUR pentru antreprenorii sociali: Ghidurile oficiale și perioada în care organizațiile depun proiectele mari, de max. 3 milioane EUR

bani-euro-dreamstime

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat, vineri, oficial, perioada în care organizațiile și instituțiile care vor să fie administratori de schemă de granturi vor putea să-și depună proiectele mari, de până la 3 milioane de euro fiecare, prin care se vor acorda granturi de maximum 100.000 de euro fiecare unor antreprenori sociali din mediul rural și mediul urban, prin  Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021- 2027, respectiv  Programul Educație și Ocupare 2021 – 2027.

Proiectele mari pot fi depuse prin Sistemul informatic MySMIS2021 începând cu data de 18.08.2023, ora 16.00, până în data de 13.11 .2023, ora 16.00. Atenție: aici e vorba de proiectele mari, cu fonduri nerambursabile de câte 201.000-3 milioane de euroi fiecare, pe care le vor depune instituții publice și alte organizații care vor să fie administratori de schemă de grant.

„Prin cele două apeluri pe care le vom lansa dăm acces la finanțare tuturor celor interesați să dezvolte antreprenoriatul social, adică persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, tinerilor cu vârsta de peste 30 ani, șomerilor, persoanelor din grupuri dezavantajate pe piața muncii și persoanelor inactive. Cu ajutorul acestor finanțări, beneficiarii vor dobândi competențe antreprenoriale care să le permită dezvoltarea întreprinderilor sociale și crearea de locuri de muncă pentru categoriile vulnerabile. Numărul estimat de întreprinderi care se vor deschide este de peste 1.400, dar dincolo de cifre, cred că impactul pozitiv creat în comunitate va fi unul mult mai mare decât putem noi estima”, a declarat ministrul Adrian Câciu, într-un comunicat transmis Startupcafe.ro.

De menționat aici că deocamdată NU acele persoane defavorizate, șomeri și tineri de până la 30 de ani (condiție de vârstă în mediul urban), care vor să devină antreprenori sociali, vor putea acum să aplice la finanțări. Lor le va veni rândul mai târziu, probabil în anul 2024, când îi vor selecta organizațiile care depun acum proiectele mari, de max. 3 milioane euro fiecare.

De asemenea, în privința fondurilor europene pentru mediul urban, Bucureștiul și județul Ilfov sunt excluse de la finanțare.

Am mai scris pe StartupCafe.ro despre aceste finanțări pentru antreprenoriat social în mediul urban și în mediul rural.

Parallax

Vizualizari
5173
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri