Claudiu Zamfir

Fonduri UE de max. 500.000 EUR: Descarcă Instrucțiunea 56/2022, pentru mutarea proiectelor contractate în sistemul MySMIS, pentru implementare, la Acțiunea POC 4.1.1-investiții în retehnologizarea IMM

instructiune 56-2022-mutare-poriecte-mysmis-411poc

Firmele care au contracte semnate la Acțiunea POC 4.1.1, prin care accesează granturi IMM de retehnologizare de câte 50.000 - 500.000 de euro, au la dispoziție Instrucțiunea 56, emisă oficial de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), prin care își pot muta proiectele din platforma de granturi IMM Recover în sistemul de gestionare a fondurilor europene MySMIS2014, pentru implementare.

Descarcă de AICI Instrucțiunea 56/4.11.2022, privind proiectele contractate la Acțiunea POC 4.1.1 - investiții în retehnologizarea IMM.

Apelurile deschise astfel în sistemul oficial MySMIS sunt dedicate doar introducerii proiectelor contractate, depuse prin platforma IMMRecover în perioada 23-29.08.2022 (ajutor de stat de 50.000-500.000 euro) și 24-30.08.2022 (ajutor de minimis de 50.000-200.000 euro), în baza Ghidului Solicitantului pentru POC Acțiunea 4.1.1 – Investiții în activități productive, Tip de proiect: “Investiții destinate capacităților de prestare de servicii și retehnologizării, în vederea refacerii capacității de reziliență”, aprobat prin Ordinul MIPE nr.1956/2022.

Orice alte proiecte depuse vor fi respinse fără a intra în procesul de evaluare.

Proiectele aprobate, pentru care Autoritatea de Management a Programului Operațional Competitivitate (AM POC) a solicitat încărcarea în MYSMIS vor fi încărcate în apelurile aferente, în funcție de ajutorul solicitat (de stat sau de minimis), astfel:

  • 1. Pentru ajutor de stat: Cod apel - POC/1086/4/3/Investiții în activități productive

Titlu: Apel reconstituit - pista de audit - beneficiari ajutor de STAT - selectati IMM RECOVER - Actiunea 4.1.1 - Investiții în retehnologizare acordate IMM-urilor pentru refacerea capacității de reziliență.

  • 2. Pentru ajutor de minimis: Cod apel - POC/1084/4/3/Investiții în activități productive

Titlu: Apel reconstituit - pista de audit - beneficiari ajutor MINIMIS - selectati IMM RECOVER - Actiunea 4.1.1 - Investiții destinate capacităților de prestare de servicii și retehnologizării, în vederea refacerii capacității de reziliență.

Funcția Solicitant este completată automat din datele introduse anterior în rubricile aferente, respectiv prin accesarea Profil Persoană Juridică – Modificare Persoană Juridică – Date Generale / Date Financiare / Finanțări / Structura Grupului, conform indicațiilor din Cererea de finanțare anexă la Ghidul solicitantului.

Informația se poate modifica doar de către reprezentantul legal/împuternicit. Pentru restul persoanelor din cadrul structurii beneficiare, care primesc drepturi de acces pe proiect cu cod de înrolare de la reprezentantul legal/împuternicitul acestuia, aceste câmpuri vor fi blocate la editare.

Dacă se dorește ca și alți utilizatori având calitate de persoană fizică să introducă date aferente cererii de finanțare, se folosește funcția Drepturi acces utilizatori, utilizând codul de înrolare al liderului.

Reamintim că la Acțiunea POC 4.1.1 au aplicat 2.517 firme pentru schema de ajutor de stat și schema de ajutor de minimis. Dintre acestea sunt 1844 aplicații (1802 eligibile) pentru schema de ajutor de stat și 673 aplicații (639 eligibile) pentru schema de ajutor de minimis.

În prima fază, proiectele au fost ierarhizate în funcție de criteriile de departajare, așa cum sunt descrise în Ghidul Solicitantului. Ulterior, AM POC a trecut la evaluare, proces care continuă, iar între timp a apucat să semneze și contracte de finanțare cu primii beneficiari.

----

Citește și:

Parallax

Vizualizari
3777
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri