Claudiu Zamfir

Un fond bulgar de 60 milioane Euro caută startup-uri în România, să le finanțeze

Thumbnail

Startup-urile românești de tehnologie pot obține, în schimbul unor părți sociale din afaceri, finanțări de capital de risc din partea unui fond de investiții în valoare totală de 60 de milioane de euro, lansat de firma bulgară de venture capital Eleven, cu susținerea Uniunii Europene.

Fondul Eleven III a acumulat 60 de milioane de euro, la capătul unei campanii de câteva luni, în care a atras de partea sa o serie întreagă de investitori în frunte cu Fondul European de Investiții (FEI), al Uniunii Europene.

„Cu noul nostru fond punem și mai mult accentul pe Europa de Sud-Est, inclusiv România, Grecia și Croația”, a anunțat acum Eleven Ventures, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Eleven III a avut prima închidere în octombrie 2021, la 55 de milioane de euro, iar în ianuarie 2022 și-a atins ținta propusă, de 60 de milioane de euro.

Acest al treilea fond de investiții lansat de Eleven Ventures este de 10 ori mai mare decât precedentul, inițiat în 2018.

Eleven Fund III își propune să acorde investiții inițiale pre-seed și seed de până la 1 milionde euro pe rundă unor startup-uri de tehnologie din regiunea Europei de Sud-Est, în domenii ca:

  • sectorul financiar (Fintech),
  • sănătate (Healthcare),
  • muncă (Future of Work),
  • alimentație (Future of Food,),
  • comerț digital (Ecomtech).

De asemenea, noul fond va acorda și investiții ulterioare startup-urilor deja finanțate de Eleven, în runde de serie A sau mai mari.

Investitorii bulgari pot fi contactați AICI.

Eleven Venture a investit și în 3 startup-uri românești:

  • Product Lead, care a dezvoltat o platformă de marketing pe rețelele sociale folosită de infuenceri și firme.
  • Frisbo, o platformă de smart e-fulfillment care preia depozitarea, ambalarea și livrarea comenzilor din comerțul online,
  • SuperOkay, o platformă de colaborare și managementul contractelor agenție-client, destinată pieței de servicii digitale.

De asemenea, Eleven este și unul dintre primii investitori în startup-uri bulgărești care au ajuns să acumuleze finanțări de sute de milioane de euro:

  • Payhawk - fintech.
  • GTMHub (software folosit de companii pentru planificare).

StartupCafe.ro a vizitat sediul acceleratorului de afaceri Eleven de la Sofia. Uite ce am văzut acolo:

Alte startup-uri tech finanțate de Eleven, pe care StartupCafe.ro le-a vizitat:

Playground Energy - jucării smart pentru locuri de joacă pentru copii,

Appzio - aplicatii in serie,

Escreo - transformă pereții în table de creație.

Parallax

Vizualizari
4401
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri