Claudiu Zamfir

Fonduri UE de max. 1 milion Euro pentru firme: 21 martie, deschiderea înscrierilor la Acțiunea 4.1.1-POC - insistă ministerul, care caută acum evaluatori

Thumbnail

Microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) din România vor începe pe 21 martie 2022 înscrierea la Acțiunea 4.1.1-POC, prin care se vor acorda fonduri europene de 50.000-1 milion euro pe proiect - subliniază Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), care caută acum evaluatori pentru acestă linie de finanțare.

MIPE a lansat, marți, 8 martie 2022, procedura de achiziții publice a serviciilor de consultanță pentru evaluarea criteriul de verde a proiectelor ce vor fi depuse în cadrul apelului „Investiții în activități productive”, finanțat din Programul Operațional Competitivitate.

„Comisia Europeană a transmis decizia de aprobare a schemei de ajutor, iar ghidul va fi publicat în Monitorul Oficial, urmând ca apelul să fie lansat în data de 21 martie” - a precizat MIPE, într-un comunicat transmis vineri StartupCafe.ro.

Pentru a acoperi necesarul de expertiză pentru evaluarea criteriului „de verde”, ministerul a decis să contracteze servicii de consultanță externă.

Informații detaliate despre achiziția serviciilor de evaluare:

  • Valoarea estimată a contractului: 400.000 lei/ 480.000 lei cu suplimentări (fără TVA)
  • Durata contractului: până la data de 31 mai 2022, cu posibilitatea de prelungire
  • Criteriile de atribuire: Cel mai bun raport calitate/preț
  • Ofertele pot fi depuse până la data de 21 martie 2022, ora 15:00.

Anunțul referitor la procedura de achiziție este publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), AICI.

Contractul de achiziție publică este finanțat în cadrul proiectului „Sprijin pentru DG PEC în gestionarea POC 2014-2020 și închiderea POS CCE 2007-2013”, finanțat prin Programul Operațional Asistență Tehnică.

Fondurile europene de aproape 360 milioane de euro pentru firme micro, mici și mijlocii

Potrivit MIPE, apelul de proiecte pentru contractarea de granturi pentru investiții din cadrul Acțiunii 4.1.1-POC va fi deschis în perioada 21-25 martie 2022. Proiectele vor putea fi depuse în platforma de granturi IMM (IMM Recover)

Apoi proiectele pre-selectate urmează să fie mutate de aplicanți în sistemul oficial de fonduri europene MySMIS 2014, în termen de încă 5 zile.

Cei care vor dori să aplice vor avea la dispoziție și o aplicație de scriere de  proiecte, POC Sketch, realizată de startup-ul românesc SMIS.ro. De precizat, însă, că apelul de proiecte 4.1.1-POC este unul dificil, iar aplicația aceasta se adresează mai degrabă consultanților sau antreprenorilor experimentați în implementarea de proiecte pe fonduri nerambursabile. 

Bugetul apelului va fi de 358 milioane euro, la care se va aplica o limită de supracontractare de 120%, ceea ce înseamnă că valoarea cumulată a proiectelor finanțate va putea ajunge la 430 milioane euro.

Reamintim faptul că MIPE a publicat în data de 18 februarie ghidul consolidat în urma consultării publice.

Urmărește webinarul nostru complet:

 

---

Citește și:

Fondurile UE de max. 1 milion EUR pentru firme: Acțiunea 4.1.1-POC, „un apel greu”. Sfaturi de la un expert

Parallax

Vizualizari
7538
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri