Claudiu Zamfir

Inițiatorul Start-up Nation, ales președinte al principalei organizații de patroni IMM

Imagine principala
florin jianu

Fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, Florin Jianu, a fost ales, vineri, în funcția de președinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România.

Jianu a mai ocupat această funcție și înainte, însă a demisionat pentru a face parte din Guvern.

De asemenea, a fost ales în funcția de secretar general al CNIPMMR, Liviu Rogojinaru, cel care a asigurat președinția principalei organizații patronale a IMM-urilor, la nivel național.

Profesorul Ovidiu Nicolescu, de la ASE București, este în continuare președintele de onoare al Consiliului IMM.

Florin Jianu (40 de ani) a ocupat funcția de ministru pentru mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat începând din ianuarie 2017, dar în 2 februarie și-a dat demisioa de onoare în contextul măsurilor guvernamentale din domeniul justiței, care au stârnit ample proteste în stradă.

În scurtul său mandat, printre altele el a inițiat Programul Start-up Nation, prin care statul ar urma să acorde fonduri nerambursabile de până la 200.000 de lei IMM-urilor înființate după data de 30 ianuarie 2017.

Jianu a mai fost ministru pentru IMM, în perioada martie-decembrie 2014. El a ocupat și funcția de președinte al Uniunii Europene a Tinerilor Întreprinzători – JEUNE, organizație non-guvernamentală a tinerilor antreprenori din Uniunea Europeană.

Parallax

Vizualizari
412
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri