A.M.

Top 3 greseli ale antreprenorilor la pitch-uri, potrivit unui investitor de la Shark Tank

Imagine principala
Top 3 greseli ale antreprenorilor la pitch-uri, potrivit unui investitor de la Shark Tank

Dupa sapte sezoane in calitate de investitor in cadrul show-ului TV Shark Tank si alte sase sezoane la Dragon’s Den (in Romania, formatul a fost adaptat sub numele Arena Leilor), investitorul canadian Robert Herjavec a remarcat un tipar cand vine vorba de prezentarile antreprenorilor care-si prezinta afacerile in cautare de finantari.


Dupa sute de pitch-uri ascultate, Herjavec spune ca isi poate da seama daca poate avea incredere sau nu intr-un antreprenor din primele cateva minute ale prezentarii, noteaza Business Insider.


Prima greseala frecventa este modul in care un antreprenor alege sa se imbrace. Astfel, din punctul sau de vedere, antreprenorul ar trebui sa se prezinte in fata investitorilor imbracati cel putin decent, astfel incat sa fie in acord cu imaginea companiilor lor. Desi nu toti trebuie sa poarte costum, ideal ar fi nici sa nu vina in pantaloni scurti si slapi.


Herjavec spune ca, in tinerete, lucrand ca om de vanzari, isi putea da seama in functie de imbracamintea potentialilor clienti daca sunt dispusi sa cumpere si, mai ales, cati bani isi permit sa cheltuiasca.


Limbajul corpului este al doilea aspect interesant pentru investitor. Primul lucru pe care-l remarca la antreprenorii care vin in emisiunea TV este modul in care acestia intra in platou. Un om ocupat si increzator in afacerea sa nu merge incet. Inclusiv din postura – de exemplu, daca antreprenorul are umerii cazuri – isi poate da seama cata incredere are in propriul business.


Insa cea mai grav a greseala, din perspectiva lui Herjavec, este faptul ca cei ce-si prezinta startupurile nu cunosc suficiente detalii dspre piata si, mai rau, despre propria afacere, sau evita sa dea detalii. Principalele intrebari la care investitorul asteapta raspuns sunt “Care sunt vanzarile anuale?”, “Ce marja de profit anuala ai pana acum?” si “Ce planuiesti sa faci cu banii daca te finantez?”

Parallax

Vizualizari
87
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri