Denisa Crăciun

Top Google 2022: Românii, cu gândul la vacanța de vară. Destinații preferate și opțiuni de cazare

Thumbnail

Pandemia COVID-19 ne-a restricționat în ultimii aproape 3 ani din multe puncte de vedere, dar tot cu gândul la vacanță am rămas, lucru confirmat și de o analiză Google care prezintă topul căutărilor făcute de români în privința călătoriilor.

Astfel că ridicarea restricțiilor anti-COVID a „adus” reluarea intențiilor de călătorie în străinătate. Ne orientăm mai mult către destinațiile tradiționale pentru vacanța de vară – Grecia, Turcia sau Bulgaria, iar campingurile și vilele private sunt opțiunile de cazare preferate, la mare căutare în perioada post-pandemie.

De ce? Aparent, oferă mai multă intimitate și un risc redus de îmbolnăvire, arată analiza Google, realizată în ultimii 3 ani.

Potrivit datelor, intenția românilor de a călătorii în 2022 este mai mare decât în 2019: volumul căutărilor legate de călătorii (destinații, cazare, transport) a fost în mai 2022 cu 35% mai mare decât în aceeași lună a lui 2019.

Cea mai mare creștere în căutări de cazare a fost pentru destinațiile internaționale: +32% perioada martie - mai 2022 față de aceeași perioadă din 2019.

În același timp, căutările de cazări în țară au scăzut cu 2% în același interval.

Top cele mai căutate destinații de vacanță din străinătate ale românilor, conform căutărilor pentru cazare

 1. Grecia
 2. Turcia
 3. Bulgaria
 4. Italia
 5. Egipt
 6. Spania
 7. Franta
 8. Ungaria

Căutările românilor după zboruri internaționale au crescut și ele semnificativ anul acesta: +46% în ultimele 3 luni față de 2019.

Top cele mai populare destinații pentru zboruri, potrivit căutărilor pe Google

 1. Italia
 2. Spania
 3. UK
 4. Germania
 5. Franța
 6. Grecia
 7. Turcia
 8. Olanda.

Thumbnail
Top destinații în străinătate ale românilor, conform căutărilor pe Google în martie - mai 2022

Revenirea la normal a însemnat și o creștere a interesului din străinătate pentru călătorii și vacanțe în România. Datele Google arată că Germania, Marea Britanie și Italia sunt țările din care se fac cele mai multe căutări legate de cazări în România.

Tot acestea sunt și țările din care se caută cel mai mult zboruri către țara noastră - ordinea lor în top este diferită.  

Thumbnail
Top țări cu cel mai mare interes pentru România, conform căutărilor pe Google martie - mai 2022

„Date din căutările pe Google ne arată că interesul românilor pentru vacanțe și călătorii a revenit în 2022, odată cu ridicare restricțiilor anti-COVID. Românii se orientează din nou către destinații din străinătate, cele mai căutate țări fiind cele deja tradiționale pentru petrecerea concediului de vară: Grecia și Turcia. În primăvara acestui an, românii au căutat cazări în destinații internaționale chiar mai mult decât în 2019. Căutările pe destinații și cazări din România rămân majoritare, însă eliminarea restricțiilor de călătorie internaționale a adus o scădere a lor față de 2019”, susține Oana Dumitrescu, industry manager Google România. 

Datele Google arată că cele mai mari creșteri între tipuri de cazare se înregistrează pentru campinguri și închirieri de vile - peste 60% în ultimele 3 luni ale acestui an față de aceeași perioadă din 2019.

În același timp, cererea pentru opțiuni tradiționale de cazare - precum hoteluri sau stațiuni - este în creștere solidă, de 33%. 

Informații despre trendurile de călătorie din toată lumea, inclusiv România, sunt oferite de Destination Insights.

Acesta este un instrument cu date despre destinațiile pe care oamenii dintr-o țară le caută, în interiorul sau în afara ei, precum și date despre zonele unde sunt persoane interesate să călătorească în țara selectată.

Trendurile de căutare pot fi filtrate după țara de origine sau de destinație, tipul de călătorie (locală, internațională), categoria căutată (cazare, zbor) și perioada țintă. 

 

Parallax

Vizualizari
682
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri