Claudiu Zamfir

Noi titluri de stat FIDELIS: dobânzile pe care le pot obține românii, la euro și lei

Thumbnail

Persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta peste 18 ani, care au economii strânse, vor putea subscrie, în perioada 6 – 21 iunie 2022, prin intermediul BT Capital Partners&Banca Transilvania și altor bănci partenere, în titlurile de stat FIDELIS denominate în lei și în euro, a anunțat, vineri, Ministerul Finanțelor, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Titlurile de stat în lei au scadențe de 1 an și 3 ani cu dobânzi anuale de 7,2% și respectiv 7,8%, iar cele în euro au scadențe de 1 an și 2 ani și dobândă anuală de 1,40%, respectiv 2,30%.

Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Titlurile de stat destinate populației sunt remunerate cu dobânzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzacționate pe piața secundară interbancară. În procesul de subscriere a titlurilor de stat FIDELIS nu se percep comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital sunt neimpozabile.

Deținătorii de titluri de stat TEZAUR sau FIDELIS lansate în cadrul emisiunilor anterioare ajunse la maturitate pot reinvesti disponibilitățile neridicate la scadență, prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

Titlurile de stat FIDELIS sunt listate la Bursa de Valori București.

Informații privind termenii și condițiile financiare aferente emisiunii în cadrul Programului FIDELIS pot fi consultate pe paginile de internet ale Ministerului Finanțelor și instituțiilor partenere( www.btcapitalpartners.ro ; www.bcr.ro; www.brd.ro/mfp; www.alphabank.ro; www.bvb.ro - Programul FIDELIS).

 

Parallax

Vizualizari
13635
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri