Claudiu Zamfir

680 de tineri fermieri „se bat ” pentru fondurile europene de maximum 50.000 Euro fiecare

Thumbnail

Românii au depus, de la 1 august până acum, 680 de cereri pentru a primi fonduri europene de până la 50.000 de euro fiecare, din linia de finanțare destinată tinerilor fermieri, în sesiunea din anul 2018, a anunțat, joi, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

Fondurile europene nerambursabile alocate pentru sesiunea din acest an prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) pentru instalarea tinerilor fermieri în mediul rural s-a epuizat.

Valoare totală a cererilor depuse depășește 28 milioane de euro, în condițiile în care submăsurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” a avut alocați 11 milioane de euro.

Sesiunea de primire a cererilor de finanțare fusese deschisă pe data de 1 august 2018, ora 9.00.

Scopul investițiilor sprijinite în cadrul acestei submăsuri este de sprijinire a stabilirii pentru prima dată a tinerilor fermieri ca șefi/ conducători unici ai unei exploatații agricole.

De aceste fonduri pot beneficia:

  • Tinerii fermieri în conformitate cu definiția prevăzută la art. 2 din R(UE) nr. 1305/2013, care se instalează ca unic șef al exploatației agricole
  • Persoanele juridice în care un tânăr fermier, care se instalează împreună cu alți tineri fermieri, exercită un control efectiv pe termen lung în ceea ce privește deciziile referitoare la gestionare, beneficii și riscuri financiare în cadrul exploatației respective.

 Sprijinul nerambursabil acordat pentru un solicitant este de maximum 50.000 Euro și va fi acordat sub formă de primă în două tranșe, astfel:

-  75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finanțare
-  25% din cuantumul sprijinului în maximum trei ani de la primirea deciziei de finanțare;

Ghidul solicitantului și alte documente necesare pot fi descărcate de AICI.

Parallax

Vizualizari
1744
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri