CZ

Când se face târgul de handmade, cu bani de la stat

Thumbnail

Statul a anunțat vineri când și unde are loc Târgul Național pentru Artizanat si Meșteșuguri 2017, la care românii cu mici afaceri handmade pot participa, cu decontarea unor cheltuieli cu cazarea și transportul de către guvern.

Târgul Național pentru Artizanat si Meșteșuguri 2017 se va desfășura timp de 3 zile, în perioada 8 - 10 decembrie, la Centrul Expozitional ROMEXPO Bucuresti, Pavilion B1, din  București - informează Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

La acest târg, beneficiarii eligibili vor putea prezenta produsele proprii (meșteșugărești și/sau de artizanat).

De asemenea, beneficiarii  prezenți la târg vor putea organiza la standul propriu pentru vizitatorii interesați, sesiuni de ateliere de lucru.

În cadrul atelierelor de lucru artizanii și meșteșugarii vor explica și demonstra practic cum se pregătesc și se obțin produsele lor:

  • covoare țesute manual, covoare înnodate, confecționarea iilor, tapiserii, ștergare;
  • împletituri – sfoară, nuiele, fibre vegetale;
  • ateliere de olărit, țesut, broderie, dantelărie, ceramică tradițională și decorativă, iconografie, confecționarea de păpuși folclorice, încondeierea ouălor, confecționarea măștilor, prepararea culorilor vegetale și vopsirea materialelor tradițional, confecționarea articolelor din piele, din fier, articolelor din sticlă, articolelor din lemn;
  • atelier de restaurare;
  • atelier de prelucrarea lemnului și mic mobilier artizanal, creație bijuterii etc.

Atelierele de lucru menționate și altele din acest domeniu trebuie să respecte tradiția populară atât în ceea ce privește modul de prelucrarea a materialelor folosite cât și în produsul final - subliniază autoritățile.

Înscrierile în Programul de susutinere a mestesugurilor si artizanatului s-au făcut începând cu data de 6 noiembrie ora 10.00, pe site-ul www.aippimm.ro.

Pentru 2017, Guvernul alocă un buget total tot de 890.000 de lei pentru organizarea târgului și oferă din acești bani și decontarea unor cheltuieli cu transportul și cazarea antreprenorilor din zona handmade (artizanat și meșteșuguri) pentru a putea participa la cele 3 zile de târg și seminare de specialitate.

Cheltuieli eligibile

Potrivit procedurii, vor fi suportate cheltuielile de transport pentru beneficiari și pentru produsele acestora (după caz) precum și cheltuielile de cazare a beneficiarilor pe perioada desfășurării evenimentului, astfel:
 

  • Se acordă finanțare pentru transportul produselor, în cazul în care acestea necesită un transport separat și nu pot fi transportate în același mijloc de transport cu beneficiarul. Suma maximă acordată unui beneficiar pentru transport, cumulat, nu va depași 2.000 lei pentru târg. În limita acestor sume beneficiarul își poate deconta transportul. În cazul în care suma totală cheltuită depășește 2.000 lei diferența va fi suportată de către beneficiar.

 

  • În cazul în care beneficiarul se deplasează cu autoturismul personal, va primi contravaloarea a 7,5 litri carburant la 100 kilometri parcurși. Cheltuielile privind transportul vor fi decontate în baza documentelor justificative.

 

  • Vor fi asigurate cheltuielile aferente cazării pentru beneficiari, în cuantum de maxim 1.600 lei/ beneficiar pentru patru nopți de cazare, dar nu mai mult de 200 lei/ noapte/ persoană.

 

  • Beneficiarul va trebui să suporte TVA, care nu este cheltuială eligibilă în program.

Citește și:

Parallax

Vizualizari
1433
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri