Claudiu Zamfir

Start-Up Nation, Femeia Antreprenor: Procedură la creditele-punte și cofinanțare. S-au mai trimis notificări, mai jos în lista RUE

bani-lei-dreamstime

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a emis o instrucțiune privind garanțiile asupra bunurilor și echipamentelor achiziționate de către firmele beneficiare, pentru creditele-punte sau pentru cofinanțare, în cadrul programelor de finanțare Start-Up Nation 2022 și Femeia Antreprenor 2022, și a transmis notificări de acceptare la finanțare a solicitanților, mai jos în lista RUE.

Miercuri, 19 aprilie 2023, a fost transmisă o nouă serie de notificări de acceptare de principiu la finanțare:

„Atragem atenția, încă o dată, asupra termenului de cel mult 20 zile pentru transmiterea acordului de finanțare, semnat, în aplicația granturi.imm.gov.ro, însoțit dovada cofinanțării (extras de cont bancar, scrisoare de aprobare a creditului sau contract de credit)” - a avertizat MAT.

De asemenea, ministerul a emis o instrucțiune privind instituirea garanției de către băncile partenere și cesiunea activelor corporale pentru beneficiarii cu componentă de credit în cadrul celor două programe.

MAT spune că scopul acestei instrucțiuni este „fluidizarea modalității de obținere a creditelor punte și a creditelor de cofinanțare”.

Instrucțiunea prevede:

  • Cele nouă Agenții pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii vor transmite instituțiilor de credit partenere acceptul cu privire la instituirea garanției asupra bunurilor și echipamentelor achiziționate în cadrul Programelor către Băncile Partenere, atât pentru componenta de credit punte cât și pentru componenta de cofinanțare.
  • Cele nouă Agenții pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii vor transmite instituțiilor de credit partenere acceptul cu privire la cesiunea asigurării activelor corporale în favoarea Băncilor Partenere pentru beneficiarii cu componentă de credit.
  • Acceptul AIMM va fi valabil pe întreaga durată de valabilitate a acordurilor de finanțare.
Parallax

Vizualizari
4290
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri