CZ

LISTA Cei 40.000 Euro pentru mici afaceri: Încă 13 proiecte admise pentru a acorda fonduri antreprenorilor debutanți

Thumbnail

Românii care vor să-și deschidă mici afaceri vor putea să obțină fonduri europene de maximum 40.000 de euro în cadrul a încă 13 proiecte derulate de o serie de organizații, ale căror contestații au fost acceptate pentru a intra la finanțare în Programul Operațional Capital Uman, în linia de finanțare România Start-up Plus.

Autoritatea de Management a POCU, din subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, a anunțat marți rezultatele contestațiilor făcute de organizațiile care au depus cereri de finanțare pentru a deveni administratori de granturi în programul România Start-up Plus.

Astfel, pe lângă cele 169 de proiecte aprobate anterior, vor mai intra la finanțare încă 13 proiecte derulate de:

1.    FORMENERG - S.A.
2.    PROGRESS TEAM SRL
3.    CENTRADE DIRECT SRL
4.     ASOCIATIA PROVILEGIO
5.    ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI
6.    AGENTIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALA CENTRU
7.    INSTITUTUL PENTRU DEZVOLTAREA RESURSELOR UMANE
8.    FEDERATIA SINDICATELOR DIN INDUSTRIA ALIMENTARA
9.    BEMOL CAPITAL
10.    DELOITTE CONSULTANTA SRL
11.    ASOCIATIA ,,UNIUNEA EDITORILOR DIN ROMANIA"
12.    ASOCIATIA PENTRU PROMOVAREA AFACERILOR IN ROMANIA
13.    UNIVERSITATEA ,, LUCIAN BLAGA '' DIN SIBIU.

Consultă mai jos lista cu proiectele, regiunile și datele de contact ale organizațiilor care intră la finanțare în urma acestor contestații.
 

Proiecte admise Start-up Plus - contestatii by Claudiu on Scribd

(Consultă AICI lista celor 169 de proiecte care au fost acceptate la finanțare de la început în programul România Start-up Plus)

Alte 9 proiecte au fost respinse în etapa de verificare tehnico-financiară, dar mai pot face contestații.

Autoritatea de Managment POCU mai spune că toate proiectele declarate admise în urma finalizării procesului de evaluare vor fi contractate.

Reamintim că statul a suplimentat masiv bugetul liniei de finanțare România Start-up Plus, de la 105 milioane de euro la 477 de milioane de euro, astfel încât ar urma să fie înființate peste 5.000 de firme mici și mijlocii (IMM) cu banii europeni.

România Start-up Plus (RSUP) - lungul drum până la granturile de 40.000 de euro

Schema de finantare Romania Start-up Plus (RSUP), cu un buget total ajuns acum la 477 milioane euro,  face parte din Programul Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020, Axa prioritara 3 - Locuri de munca pentru toti, Prioritatea de investitii 8iii - Activitati independente, antreprenoriat si infiintare de intreprinderi, inclusiv a unor microintreprinderi si a unor intreprinderi mici si mijlocii inovatoare, Obiectivul specific 3.7. - Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana.

Românii care vor să intre în afaceri NU vor putea pune direct mâna pe banii europeni. Pe scurt, din acesti bani vor fi finantate proiecte europene de pana la 5 milioane de euro fiecare, derulate pe o perioada de pana la 3 ani.

Aceste proiecte vor fi derulate de institutii de stat, universitati, organizatii non-guvernamentale si alte entitati din toata tara, in afara de Bucuresti si judetul Ilfov (regiune care NU se incadreaza in finantare).

Abia in cadrul acestor proiecte mari vor fi selectate peroane fizice care vor fi instruite in antreprenoriat, iar unele dintre ele vor primi pana la 40.000 de euro, subventie sub forma de ajutor de minimis pentru derularea unor mici afaceri, in anumite conditii.

Citește AICI mai mult despre pașii de urmat pentru accesul antreprenorilor aspiranți la finanțare.

Parallax

Vizualizari
8540
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri