CZ

Start-up Nation 2017: A terminat și Agenția Iași evaluarea dosarelor

Thumbnail

A terminat și Agenția Iași evaluarea dosarelor primite în programul Start-up Nation 2017, urmând să finalizeze și semnarea acordurilor de finanțare cu firmele admise în program, a anunțat marți ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, în condițiile în care, potrivit legislației cu care a început programul de finanțare, semnarea tuturor acordurilor de finanțare ar fi trebuit să se termine pe 29 septembrie 2017 la toate agențiile din subordinea ministerului.

”După primirea Scrisorii de acceptare de principiu pentru finanțare în limita bugetului, conform programării OTIMMC (oficiile teritoriale, actualele agenții pentru IMM-uri - n.r.), beneficiarii vor semna la sediul OTIMMC acordul de finanţare (anexa nr.9). Termenul limită de semnare a acordurilor de finanțare este 29 septembrie al anului în care a fost acceptat de principiu la finanțare” - prevede procedura de derulare a Start-up Nation, în forma în care a început acest program.

Ministerul s-a văzut nevoit să prelungească acest termen de două ori, până pe 15 octombrie și apoi până pe 15 noiembrie, pentru că agențiile teritoriale din subordinea Ministerului pentru Mediul de Afaceri nu au reușit să încheie evaluarea proiectelor, pe fondul lipsei de personal, angajările fiind blocate de guvern.

”Ieri, la START UP NATION SUMMIT, de la Piatra Neamţ şi Iaşi, am discutat despre evoluţia antreprenoriatului românesc, despre segmentul IT&C şi despre accesul facil la finanţări prin Programul Start Up Nation cu antreprenorii din Regiunea de Nord-Est. Totodată, s-a discutat şi despre ediția Start-Up Nation 2018 și un nou program denumit Scale Up, menit să sprijine programul Start-Up Nation.

Agenţia Iaşi a finalizat evaluarea dosarelor, iar până la această dată s-au semnat peste 800 de Acorduri de Finanţare urmând să se finalizeze semnarea acordurilor de finanţare cu aplicanţii admişi în program” - a scris ministrul Ilan Laufer, marți, pe Facebook.

Agenția Iași, care are arondate mai multe județe din Molodva, rămăsese cel mai în urmă cu evaluarea dosarelor.

Parallax

Vizualizari
1385
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri