Claudiu Zamfir

Start-up Nation 2017. Laufer: Vom face plățile fără probleme pe anul acesta

Thumbnail

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat pierde 78,5 milioane de lei la cea de-a doua rectificare bugetară a anului 2017, însă ministrul Ilan Laufer dă asigurări că are disponibile toate sumele necesare pentru plățile pe anul în curs către beneficiarii din programul Startup Nation 2017 și celelalte programe de finanțare.

Potrivit proiectului de rectificare bugetară al Gvernului, din bugetul alocat în anul 2017, Ministerul pentru Mediul de Afaceri pierde 78,5 milioane de lei, din care 69 de milioane de lei sunt banii pentru proiecte cu finanțare nerambursabilă, așa cum este și Start-up Nation.

 

Thumbnail

Contactat de StartupCafe.ro, ministrul Ilan Laufer a dat însă asigurări că beneficiarii programelor de finanțare vor avea asigurate toate sumele necesare cheltuielilor din anul 2017, în cadrul proiectelor.

”Eu am cedat acei bani la rectificarea bugetară, pentru că nu aveam ce să facem cu ei. Avem 700 de milioane de lei în buget pe care îi putem folosi până la sfârșitul anului. Start-up Nation este un program multianual, banii ne ajung pentru cheltuielile din acest an, nu vor fi probleme de plăți” - a declarat, pentru StartupCafe.ro, Ilan Laufer.

În schimb, pentru cheltuielile din anul 2018 ale programului Start up Nation 2017 vor trebui prevăzuți bani în bugetul de stat pe anul 2018. Reamintim că în acest program cheltuielile se efectuează în maximum 3 tranșe, pe o perioadă de implementare de cel mult 1 an, în limita sumei maxime de 200.000 de lei, acordate în program unei firme.

De asemenea, Ilan Laufer a dat asigurări că agențiile din subordinea ministerului vor termina semnarea acordurilor de finanțare cu toți beneficiarii câștigători în cursul zilei de miercuri, 15 noiembrie 2017, ora 22.00.

Aproximativ 8600 de firme mici și mijlocii vor putea primi fonduri nerambursabile de maximum 200.000 de lei în ediția 2017 a programului Start-up Nation.

Citește și:

Parallax

Vizualizari
2861
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri