Claudiu Zamfir

VIDEO Programul Start-Up Nation va continua, spune viitorul ministru pentru Mediul de Afaceri și Antreprenoriat. A fost avizat

Thumbnail

Ministrul propus pentru Mediul de Afaceri și Antreprenoriat, Radu Ștefan Oprea, a dat asigurări, luni, că programul de finanțare a micilor afaceri cu bani de la stat Start Up Nation va continua. El a primit avizul comisilor economice reunite ale Parlamentului pentru funcția de ministru, cu 32 de voturi pentru și 13 împotrivă, plenul reunit al Legislativului urmând să decidă în privința întregului Guvern desemnat.

„Programul Start Up Nation va continua, suntem într-o curbă exponențială. Până la finalul anului 2017 erau 114 firme în plată, iar în primele zece zile ale anului 2018 au intrat în plată 160  de firme” - a spus Oprea, la audierile în fața comisiilor economice din Parlament.

Radu Oprea a mai susținut că vor fi finanțate 10.000 de firme în cadrul Start Up Nation în anul 2017 și a spus că vor fi bani suficienți în buget. Menționăm că în bugetul de stat pe anul 2018 sunt prevăzute credite de angajament de 700 milione lei pentru ediția 2018 a programului Start Up Nation, bani care ar ajunge pentru doar 3.500 de firme. Ministrul interimar (încă în funcție la această oră), Ilan Laufer, a precizat anterior că ministerul de resort va cere 1,2-1,3 miliarde de lei, tot credite de angajament, pentru a fi permisă contractarea noilor proiecte Start-Up Nation până la numărul de 10.000 pe ediția 2018.

Parallax

Vizualizari
1954
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri