Claudiu Zamfir

Start-Up Nation: Modificare de ultim moment la ediția 2017

Thumbnail

Ministerul pentru Mediul de Afaceri a modificat schema de finanțare Start-Up Nation, ediția 2017, pe finalul perioadei de implementare, pentru decontarea unor cheltuieli, potrivit unui ordin de ministru publicat miercuri în Monitorul Oficial.

Cheltuielile reprezentând salarii, chirii și utilități aferente ultimei luni de implementare sunt acceptate la depunerea decontului pentru întreaga lună, cu condiția achitării integrale a acestora înaintea înregistrării dosarului de decont. În această situație dosarul de decont poate fi dus la sediul AIMMAIPE în cursul ultimei luni de implementare, beneficiarii nefiind obligați să aștepte finalul lunii/termenul final” - prevede noul ordin de ministru.

Această modificare permite firmelor beneficiare să-și deconteze din program și cheltuielile din categoriile menționate, pe luna septembrie, înainte de terminarea lunii, în condițiile în care ultima zi pentru depunerea cererilor de decont în program este 1 octombrie 2018.  

De asemenea, s-a introdus posibilitatea ca beneficiarul să depună declarație pe propria răspundere că activele achiziţionate vor fi puse în funcțiune la locul implementării proiectului, dacă nu au fost deja puse în funcțiune. În vechea variantă a schemei de minimis se prevedea că beneficiarul declară că sunt puse în funcțiune activele. Această prevedere a fost modificată pentru a le permite decontul și beneficiarilor care au achiziționat un echipament, l-au plătit, dar care încă mai așteaptă să le fie furnizat echipamentul de către furnizor.

Beneficiarii au obligația, conform procedurii de implementare a programului, ca în maximum un an de la intrarea în vigoare a Acordurilor de finanțare să efectueze cheltuielile şi să depună documentația aferentă cererii de plată/rambursare la sediul Agențiilor pentru IMM, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului, dar nu mai târziu de 29 septembrie 2018, conform schemei de minimis.

Având în vedere că ultima zi pentru pentru implementarea proiectelor și depunerea documentației  aferente cererii de plată/rambursare în cadrul Programului pentru stimularea înfiinţării întreprinderilor mici şi mijlocii "Start-up Nation - Romania" este o zi nelucratoare, respectiv, 29.09.2018,  termenul final se prorogă, conform legislației, în ziua lucrătoare imediat următoare - 01.10.2018.

Circa 8400 de firme mici și mijlocii s-au calificat la finanțări nerambursabile de maximum 200.000 de lei fiecare, în programul Start-Up Nation 2017. Ministerul pentru Mediul de Afaceri a precizat că va deschide o nouă ediție, 2018, a programului, însă pentru aceasta are nevoie să finalizeze deconturile pentru 2017, având în vedere capacitatea administrativă limitată.

Parallax

Vizualizari
3960
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri