CZ

Start-Up Nation 2017: Fondul de garantare anunță o măsură de fluidizare a creditării în program

Thumbnail

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) anunță luni o măsură de fluidizare a fluxului de garantare pentru proiectele din cadrul Programului Start-Up Nation.

Potrivit unui comunica remis StartupCafe.ro, FNGCIMM a aprobat crearea unui mecanism aplicabil exclusiv garanțiilor necontragarantate acordate în cadrul Programului Start-Up Nation, de eliminare a transmiterii Certificatului de Atestare Fiscală.

Fondul susține că așa va fi asigurată o și mai mare fluidizare a procesului de avizare a garanțiilor pentru acest program.

Asfel, începând cu data de 28.11.2017, pentru solicitarile de garanții pentru care nu se solicită contragarantarea, Certificatul de Atestare Fiscală va trebui să fie în termenul de valabilitate la data aprobării finanțării de către bancă.

În acest fel, expirarea Certificatului de Atestare Fiscală pe parcursul procesului de analiză nu mai constituie un motiv de respingere a dosarelor solicitanților.

Reamintim că în cadrul programului Start-up Nation 2017, firmele mici și mijlocii selectate vor putea obține fonduri nerambursabile de maximum 200.000 de lei de la stat. În acest proces, firmele care au optat pentru această variantă, primesc credite bancare cu garanții de stat de maximum 80%, pentru a efectua cheltuielile în program, urmând ca apoi statul să achite împrumuturile respective.

Parallax

Vizualizari
3306
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri