CZ

Start-up Nation: Înființarea de SRL-uri a accelerat pe perioada programului (ministru)

Imagine principala
start up nation firme

Numărul de societăți cu răspundere limitată (SRL) nou inființate în primele 7 luni ale anului 2017 s-a majorat cu 45% față de aceeași perioadă a anului precedent, spune ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, care pune această creștere pe seama programului Start-up Nation.

”În primele 7 luni din 2017 s-au înființat cu 45% mai multe firme (SRL-uri) decât în aceeași perioadă a anului trecut și cu aprox. 37% mai mulți agenți economici (inclusiv PFA-uri). În lunile mai, iunie și iulie s-au înființat de peste 2 ori mai multe SRL-uri decât în aceeași perioadă a anului trecut. Această evoluție ne arată că Start-up Nation a reușit să mobilizeze resursele antreprenoriale ale Românilor” - a scris Laufer pe Facebook, citând informații de la Registrul Comerțului.

firme noi 2017

Sursa: Facebook / Ilan Laufer. Nota: Primul grafic are anii inversati

Prin programul Start-up Nation, statul pune că oferă un ajutor nerambursbil de maximum 200.000 de lei unor firme mici și mijlocii înființate după 30 ianuarie 2017.

Citește mai multe despre programul Startup Nation 2017:

Parallax

Vizualizari
2596
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Mihai
Tardea
Multe sunt deschise doar pt participare, fara activitate deschisa...jumatate din ele se vor inchide dupa stabilirea rezultatelor...oricum mai mult de jumatate din ele nu sunt active. Asa ca deschiderea de firme nu spune absolut nimicn nu exsita nici un angjat in perioada asta, pt ca programul spune ca dupa aprobare trebuie sa angajezi...asa ca trebuie urmarita si scaderea ...la fel de abrupta dupa anuntarea rezultatelor. Apropos...nu stiam ca Google sustine cenzura si mai ales "yesmenii" politici...poate schimbam putin politica comentariilor si incepem sa citim si pareri reale despre startup nation...nu doar stiri care nu exista nici macar pe site-ul guvernului sau la aippimm...cum explicati anuntul ca miercuri se semneaza contracte fara sa se anunte oficial, fara sa fie trimise clarificari etc ....
Claudiu
Zamfir
Nu exista cenzura pe site-ul StartupCafe. Conform obligaiilor legale, filtram comentariile care contin insulte, calomnii, limbaj trivial, injurii, antisemitism, xenofobie etc.
Aceasta stire, ca de altfel toate stirile, este un articol de informare, o prima avizare asupra unui fapt socialmente semificativ. Nu poate contine opiniile autorului.
De ce nu a pus guvernul informatiile pe site-urile oficiale? nu ma intrebati pe mine, nu e treaba mea. Eu sunt ziarist la o publicatie independenta, firma privata. Ba mai mult, ma bucur daca suntem singura publicatie care publica informatiile importante inainte sa apara pe site-urile oficiale (asta e jobul nostru).
Ca este sau nu este bun un program sau altul iarasi nu este responsabilitatea noastra. Exista si organe de ancheta, procurori in Romania.
In ce ma priveste, am scris si despre ceea ce am considerat ca sunt hibe ale acestui program. daca ati fi citi, poate ati fi inteles mai mult.
De ce as fi eu obligat sa va dau eu explicatii in locul Guvernului despre procedurile din program?! De ce se semneaza miercuri? De ce nu joi? Serios, aveti un guvern care se ocupa de aceste programe si pe care chiar il platiti dvs din banii dvs...
Se vor inchide firmele deschise pentru acest program si care nu au obtinut finantare? Foarte posibil. Dar unde am scris eu ca nu se vor inchide? Nu va contrazic, dar nu-mi cereti sa fiu Mafalda. In ce ma priveste, am subliniat, in alte articole, necesitatea ca statul sa se asigure ca solicitantii iau banii sa faca afaceri, ci nu invers, fac afaceri ca sa ia banii de la stat.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri