Claudiu Zamfir

VIDEO Startup Nation 2017: Dobânzile la Banca Transilvania, CEC și BCR

Imagine principala
dobanda strat up nation

Cele trei bănci partenere în programul Start-up Nation 2017, Banca Transilvania, BCR și CEC Bank, vor percepe dobânzi mai mici decât nivelul maxim solicitat de stat, potrivit datelor oferite luni de reprezentanții băncilor.

Cele 3 bănci au semnat luni cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri convențiile de colaborare în programul guvernamental prin care statul urmează să acorde fonduri nerabursabile de maximum 200.000 de lei fiecare unor firme mici și mijlocii înființate după data de 30 ianuarie 2017.

Dobânzile percepute sub mult sub 5%, cât era limita maximă admisă de Guvern în program.

Banca Transilvania - dobânzi și comisioane Startup Nation

Potrivit lui Tiberiu Moisă, director executiv în cadrul Băncii Transilvania, aceasta va oferi credite-punte în următoarele condiții:

 • ”3,9% dobândă la credit.
 • Comision de acordre 0,75%.
 • Comision de gestiune lunară de 0,08% (el funcționează de fapt ca un fel de dobândă, cu cât creditul-punte este mai scurt cu atât este mai mic și acest comision).
 • Pe lângă aceste costuri de credite relativ aliniate între bănci, metodologia de lucru este aliniată, reglemenată de conveția pe care am semnat-o. Noi adăugăm contul <<Primul an gratuit>>, pe care îl folosim pentru firmele tinere, ele beneficiază de aproape un an de lucru gratuit cu banca din toate punctele de vedere.
 • Automat aceste companii devin membre ale BT Club, fndație care de peste 10 ani a investit în educație antreprenorială și de management. Cu alte cuvinte, vor beneficia de cursuri în toată România, pentru ca ideea lor să aibă cât mai multe șanse să fie implemenată”.

CEC Bank - condiții de creditare Startup Nation

Potrivit vicepreședintei Mihaela Popescu, CEC Bank va avea următoarele condiții la creditul-punte:

 • ”Dobanda de 3,99%.
 • comision de gestiune: 0,75% din valoarea creditului, perceput la data efectuarii primei trageri din credit;
 • comision de acordare: 0,75% din valoarea creditului, perceput la data efectuarii primei trageri din credit;
 • Comision de rambursare anticipta zero,
 • termen de creditare: maximum 12 luni;
 • garantii: 80% din valoarea creditului garantat de FNGCIMM; in completare, garantare cu bunurile achizitionate in cadrul Programului.

BCR - condiții de creditare Startup Nation 2017

Potrivit președintelui executiv Sergiu Manea, condițiile la creditul-punte vor fi următoarele:

 • ”Dobânda la credit: 3,5%
 • Totalul tuturor comisionaelor de orice natură nu va depăși 2% din valoarea creditului.
 • Zero costuri la verificare pentru certificarea cheltuielilor.
 • Perioada de analiza și slutionarea creditului punte în maximum 20 de zile la la sociliatera creditului.
 • Pachet de cont curent Startup Nation - zero lei de sus până jos cu excepția certificării semnăturii electronice, unde vom aplica un discount de 25% față de prețul de listă.
 • Acest pachet de cont curent va fi aplicat tuturor firmelor, indiferent dacă au avut succes sau nu în a intra pe lista Startup Nation. Iar pentru companiile care au avut succes vom avea un pachet de educație financiară secială”.

Toate aceste credite-punte vor fi garantate de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, în proporție de 80%.

În acest moment, comisionul de garantare perceput de fond este de 3,8%, dar acesta ar urma să scadă la 2,5% printr-un protocol care va fi semnat între acest fond, Fondul de contragarantare și Ministerul pentru Mediul de Afaceri, a declarat Alexandru Petrescu, președintele Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Toate costurile cu creditul (inclusiv dobânda și comisionale) sunt cheltuieli eligibile prin Programul Startup Nation, pentru acele firme care au optat de la bun început în planul de afaceri pentru aceste costuri.

Avantajul creditului-punte va fi acela că antreprenorii își vor putea acoperi cheltuielile curente în proiect până la efectuarea celor maximum 3 tranșe de plată din ajutorul nerambursabil maxim de 200.000 de lei.

În programul Startup Nation sunt în funcțiune două modalități de plată: prin rambursarea cheltuielilor suportate în prealabil de beneficiar și prin cererea de plată, prin care se achită facturile de la furnziori în contul beneficiarului, la termen.

Citeste mai multe despre Start-up Nation 2017:

Start-up Nation 2017. Laufer: Antreprenorii nu vor plăti rate la creditele-punte. În 2018 garantez că va fi un nou Start-up Nation

HARTA Start-up Nation 2017: Unde se duc ajutoarele nerambursabile de max. 44.000 Euro

Rezultate Start-up Nation 2017: S-a publicat lista aplicanților cu punctaje și joburi promise

Parallax

Vizualizari
8428
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri