Sorin BUDA

Platformă online automatizată pentru achiziții în Start UP Nation, Comerț și Microindustrializare

Thumbnail

Beneficiarii programelor Start UP Nation, Comerț și Microindustrializare au la dispoziție o platformă online pentru derularea procedurilor de achiziții. Lansată în 2015 de o firmă din România, platforma electronică automatizează întregul flux de achiziții de la nivelul organizației.

Dezvoltarea acestei platforme a început în 2012, iar până la lansarea oficială în 2015 investițiile directe în acest sistem au ajuns la peste 100.000,00 euro, parțial fiind susținute din fonduri europene. Este o soluție dezvoltată de experți în domeniul achizițiilor pentru piața din România unde firmele nu își permit să investească 500.000 până la 1 milion de euro în soluțiile similare de la SAP sau Oracle.

Din 2016 chiar și antreprenorii care au firme mici și mijlocii au acces la unele facilități ale acestei platforme de achiziții odată cu lansarea unei componente online disponibilă la adresa if (window.device == 'mobile') { googletag.cmd.push(function () { googletag.defineSlot('/22264327084/startupcafe_art/inarticle2', type_3_sizes, 'div-inarticle2').addService(googletag.pubads()); googletag.display('div-inarticle2'); }); } else { googletag.cmd.push(function () { googletag.defineSlot('/22264327084/startupcafe_art/inarticle2', type_1_sizes, 'div-inarticle2').addService(googletag.pubads()); googletag.display('div-inarticle2'); }); };

">www.FastBID.ro.

Modulul online este utilizat de către antreprenori și experți pentru derularea achizițiilor curente și pentru proiectele de investiții deopotrivă. Toate etapele achiziției sunt automatizate. De la identificarea condițiilor pe care trebuie să le întrunească reperele ce fac obiectul investiției și până la stabilirea ofertei câștigătoare totul se desfășoară online.

Cum poate fi utilizată platforma pentru achiziții derulate în programele Start UP Nation, Comerț și Microindustrializare

Firmele pe care doriți să le invitați să participe la procedură sunt notificate automat de către platformă pe baza adreselor de email pe care le furnizați. Întrebările și clarificările sunt gestionate tot online. Pentru evaluarea ofertelor se folosește un algoritm complex care vă oferă capacitatea de a compara două sau mai multe oferte în paralel.

Toate acestea permit platformei ca, la finalul procedurii, după ce ați decis cine este ofertantul câștigător, să genereze un raport complet în care se regăsesc toate detaliile achiziției așa cum, de altfel, solicită și MMACA pentru beneficiarii contractelor de finanțare nerambursabilă.

Pentru orice antreprenor este dificil și riscant să inventeze proceduri de achiziție, mai ales în contextul unor proiecte cofinanțate din fonduri publice unde omisiunile, scăpările de orice fel și regulile exotice sunt penalizate atât de furnizori cât și de către finanțator.

Din acest motiv, în mod natural antreprenorii trebuie să se îndrepte către proceduri standardizate, iar cel mai simplu este să utilizeze un instrument care combină standardele din domeniul achizițiilor cu noile tehnologii și permite derularea rapidă a procedurilor chiar și celor care nu sunt inițiați în domeniu.

În acest context, pentru beneficiarii sesiunii din 2017 a programelor StartUP Nation, Comerț și Microindustrializare administratorii platformei FastBID pun la dispoziție, cu titlu gratuit, această aplicație însoțită de un pachet de servicii de consultanță.

Antreprenorii vor putea solicita voucherul FastBID pentru derularea unei proceduri de achiziție începând cu data de 09 noiembrie 2017 urmând procedura din clipul video de mai jos.

 

Parallax

Vizualizari
7872
Conţinut
Parerea ta despre articol
2.83
Just for testing :

interaction: 1.38

popularity: 3.33

publishing: 2.22

expertise: 5

rating: 2.83

Business
Articole publicate : 4
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri