Claudiu Zamfir

Start-up Nation 2017: Laufer anunță ridicarea tuturor clauzelor suspensive din contractele de finanțare

Thumbnail

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer, a anunţat, luni, la Ploieşti, că a emis un ordin pentru ridicarea tuturor clauzelor suspensive din contractele de finanțare ale beneficiarilor din programul Start Up Nation, prin care statul oferă fonduri nerambursabile de maximum 200.000 de lei fiecare unor înreprinderi mici și mijlocii noi.

”Programul merge în conformitate cu procedura şi se implementează în conformitate cu procedura. Chiar astăzi am dat un ordin pentru ridicarea tuturor clauzelor suspensive din toate contractele, indiferent dacă sunt pe cerere de rambursare sau pe cerere de plată”, a declarat ministrul, citat de Agerpres.

Acesta a arătat că există o activitate ”masivă” în ceea ce priveşte programul Start Up Nation şi se doreşte ca în următoarele două săptămâni să se finalizeze semnarea tuturor acordurilor de finanţare.

”În acest moment, ceea ce este cel mai important cu Start Up Nation este să avem un grad de implementare cât mai ridicat până la finalul acestui an. (...) Deci, avem deja o activitate masivă în zona Start Up Nation şi ne dorim ca în următoarele două săptămâni să finalizăm semnarea tuturor acordurilor de finanţare, ridicarea clauzelor suspensive din contract şi toată lumea să poată să se apuce de implementare începând cu săptămâna aceasta, inclusiv cei care merg pe cerere de plată. Sunt două variante: cei care vor credit punte merg pe credit punte şi foarte mulţi dintre ei s-au apucat deja de implementare şi semnează contractele de credit punte, pe de altă parte îi avem pe cei care pot să meargă pe cerere de plată şi acestora urmează, din săptămâna aceasta, să le ridicăm clauza suspensivă. Deci, toată lumea are verde la implementarea programelor de Start Up Nation”, a mai afirmat Laufer.

O serie întreagă de beneficiari au semnat contracte de finanțare cu agențiile din subordnea ministerului, dar o clauză suspensivă prevăzută în acorduri a suspendat practic finanțarea, pentru a se asigura în prealabil alocarea fondurilor. Ridicarea clauzei vine după ce Ministerul Dezvoltării Regionale și Fondurilor Europene a operațioalizat linia de finanțare de 500 milioane lei din fonduri UE, prin Programul Operațional Capital Uman, care va finanța afacerile din mediul urban, în afară de București-Ilfov. De asemenea, Guvernul a alocat 250 de milioane de lei din bugetul de stat, dintr-un total de 1,2 miliarde de lei care erau prevăzuți inițial, bani care pot fi folosiți pentru finanțarea afacerilor din București și județul Ilfov, precum și pe cele din mediul rural național.

Din 9 octombrie, Laufer anunțase că urma să ridice clauza suspensivă pentru a permite beneficiarilor să înceapă investițiile.

Parallax

Vizualizari
6529
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
bogdan
giroc
Daca tot a scapat de remaniere dnul Lauder anunta si ridicarea clauzei suspensive la contractele nesemnate... Poate invata ceva din experienta acestui an dnul Lauder si, in loc sa faca din comunicare acte de propaganda ad personam in purul stil inventat de Hitler, care ignora aspectele negative gen-balbele prelungirii programului, intarzierea evaluarii, intarzierea semnarii acordurilor de finantare, reducerea bugetului pentru start-upurile romanesti ,s.a.m.d.-si care ar trebui sa se gandeasca sa remedieze aceste probleme in perspectiva programului Start-up Nation 2018, cum ar fi ...lansarea mai devreme a programului, fara a astepta caldurile verii, angajarea de personal pentru agentii, respectarea bugetului pentru 2018 din programul de guvernare, daca nu si majorarea acestuia cu suma ramasa de distribuit in programul 2017. Poate reflecteaza la aceste aspecte si lasa propaganda pe seama altora...

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri