CZ

Start-up Nation 2017: Primele acorduri de finanțare

Imagine principala
start-up nation

Antreprenori selectați în programul Start-up Nation 2017 vor primi primele acorduri de finanțare de maximum 200.000 de lei de la stat, săptămâna viitoare, la sediul Ministerului pentru Mediul de Afaceri din București, a anunțat joi instituția, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Ceremonia de înmânare a primelor Acorduri de finanțare în cadrul Programului Start–up Nation va avea loc miercurea viitoare, 16 august, a precizat sursa citată.

Reamintim că procesul de evaluare a conținutului planurilor de afaceri depuse în programul Startup Nation 2017 este programat să se încheie până pe 29 septembrie, conform procedurii.

Evaluarea a început înainte de încheierea sesiunii de depunere a proiectelor, cu acele planuri de afaceri care au strâns 100 de puncte.

În urma sesiunii de depunere a planurilor de afaceri, din perioada 15 iunie - 14 iulie 2017, 8653 de planuri de afaceri au luat punctaje în urma evaluării automate portivit cărora vor putea fi finanțate în ediția 2017 a programului Startup Nation, iar 10.373 de planuri de afaceri sunt în așteptare.

Proiectele finanțabile se prezintă astfel:

  • 100 p - 3983 de planuri de afaceri depuse
  • 95 p - 4566 de planuri de afaceri
  • 90 p  - 104 planuri de afaceri

În așteptare au rămas 4.580 de planuri depuse, cu 90 de puncte fiecare, restul fiind sub acest punctaj. Aceștia pot spera că se vor retrage din program cei de deasupra lor sau că se vor dovedi neeligibili din diverse motive.

Din această analiză rezultă practic că vor intra la finanțare afacerile în producție, programare IT și cele din industrii creative.

Citește mai multe despre programul Startup Nation 2017:

Parallax

Vizualizari
14215
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Andreea
FM
Atunci cand a fost lansat acest program, s-a spus ca vor fi finanțate 10.000 de proiecte. Ce s-a întâmplat de s-a modificat acest număr si s-au oprit la 8600 de proiecte ? Aștept cu interes un raspuns pt ca am un proiect pe poziția 8700 si m-am bucurat deoarece ma incadram in numărul celor 10.000 de proiecte anunțate. Multumesc
poza de profil
Augustin
TARIN
Buna ziua ,
Adevarat ,,,asa s-a comunicat ....ca vor fi finantabile 10 000 de proiecte.
In schim , o alta informatie reala este ca suma totala pentru finantare este de aprocx. 1,7 mld. ron...ceea ce inseamna ca impartind la 200 000 ron per proiect , rezulta ca aprox 8600 de firme vor putea fi finantate....asadar....diferenta pana la 10 000 este o informatie gresita.....
Daca aveti nr. RUE 8700 , nu trebuie sa intrati in panica...cu siguranta rata de abandon cumulata cu rata de neeligibili va fi destul de mare...aprox. 10 %....
poza de profil
Nicolae
Parpala
Citeste, te rog, legislatia aplicabila pt aceste finantari.......exista un plafon maxim al finantarii totale.....adica banii nu au fost de ajuns decat pt 8653 firme, pt ca, probabil, toti au mers pe valoarea maxima finantata de 200.000 lei.....cele 10.000 de proiete era doar o estimare.
poza de profil
Nicolae
Parpala
Citeste, te rog, legislatia aplicabila pt aceste finantari.......exista un plafon maxim al finantarii totale.....adica banii nu au fost de ajuns decat pt 8653 firme, pt ca, probabil, toti au mers pe valoarea maxima finantata de 200.000 lei.....cele 10.000 de proiete era doar o estimare.
poza de profil
Mihai
Tardea
Buna,
Se poate transmite printr-un articol domnului ministru ca ceea ce s-a discutat in conferinta de presa referitor la semnarea contractelor si trimiterea instiintarii de proiect acceptat si invitarea la semnare in urmatoarea perioada (incepand cu saptamana aceasta) trebuie transpus intr-un ordin de ministru?
In acest moment acele 20 de contracte au fost invitate sa semneze in mod nelegal cu nerespectarea procedurii. Mi s-a explicat astazi foarte clar ca exista o procedura si instiintarile de DA sau NU se vor da la final. Doar clarificarile se fac pe parcurs. Prin urmare ceea ce s-a intamplat in conferinta, inclusiv informarea acelor firme ca au primit finantarea, s-a facut cu incalcarea procedurii de lucru. Acesta este raspunsul pe care l-am primit in mod oficial cand am sunat la oficiul local. Sa astept, ca ce se intampla la televizor se intampla cu incalcarea procedurii.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri