Claudiu Zamfir

Start-Up Nation 2018: Câte firme ar putea fi finanțate dintr-un nou program

Thumbnail

Comisiile reunite de buget finanțate ale Parlamentului au aprobat, vineri, proiectul de buget 2018 pentru Ministrul pentru Mediul de Afaceri, cu anumite alocări pentru programul Start Up Nation 2018, dar decizia finală o va avea plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

Astfel, în anul 2018, pentru programul Start Up Nation vor fi alocați 963 milioane lei, credite bugetare și 700 milioane lei, credite de angajament.

Cei 963 milioane lei, credite bugetare, vor ajunge pentru plata beneficiarilor ediției 2017 ai programului Start Up Nation, plată care se întinde în anul 2018.

Aceasta înseamnă că pentru o ediție 2018 a programului Start Up Nation ar rămîne creditele de angajament de 700 de milioane de lei, bani care ar ajunge pentru maximum 3.500 de firme, mult sub ediția din 2017, când s-au alocat bani pentru 8.600 de beneficiari.

Cei 700 de milioane de lei sunt totuși ceva, în condițiile în care în schița de buget plecată de la Ministerul de Finanțe nu erau prevăzute deloc fonduri pentru edția 2018 a programului.

În aceeași schiță programul Start Up Nation figura totuși, dar cu precizarea că ar fi urmat să se deruleze în mediul rural. La cererea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, parlamentarii au convenit să elimine precizarea aceasta, fiind considerată o eroare materială, astfel încât noul program să se deruleze, ca și până acum, atât la sate, cât și la orașe.

În Programul de Guvernare al coaliției PSD-ALDE se prevedea că programul Start Up Nation se va avea câte 2 miliarde de lei alocați în fiecare an în perioada 2018-2020.

Parallax

Vizualizari
5470
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Jozsef
Laszlo
Salut.Va rog sa ne precizati din timp inscrierea si punctajul normalizat,fiindca noi cu sotia,amandoi ginecologi,am infiintat 2 srl in 2017,ca sa participam si noi la start-up,dar am fost dusi in eroare cu punctajul,punctajul nostru ar fi fost de 75 cu minim de angajati la inceput.Ne-am dat seama din din timp nu cumva sa fie o farsa,cu angajati supraincarcati pentru punctaj,vazand ca la momentul actual se fac tranzactii cu aceste inscrieri cu vanzari,cesionari,etc.V a rugam sa fiti seriosi,sa avem solutii corecte pentru toti.Dumnezeu Sa-L odihneasca pe REGELE Mihai.Cu stima Dr.Laszlo.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri