Claudiu Zamfir

MAT lucrează la schema HoReCa 2 și vrea să adauge o nouă categorie de firme beneficiare de ajutor de stat

Thumbnail

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului lucrează în acest moment la noua Schemă HoReCa 2, în care urmează să fie inclusă o nouă categorie de firme în rândul beneficiarilor, a declarat, marți, ministrul Daniel Cadariu.

„Ultimul program la care lucrăm deja - am și constituit un grup de lucru în acest sens - va fi programul HoReCa 2. În condițiile în care la data de 30 iunie cadrul temporar COVID a expirat, vom lucra în nou cadru temporar, Ucraina. Și, ca noutate, vom încerca să includem printre beneficiari și acele societăți care au ca activitate organizarea de evenimente, care au fost excluși sau uitați la prima ediție” - a spus ministrul.

Așa cum am anunțat anterior pe StartupCafe.ro, MAT a primit la rectificarea bugetară pe anul 2022 și 50 de milioane de lei, sub formă de credite de angajament, pentru schema HoReCa 2. Aceasta este o reeditare a schemei HoReCa, de anul trecut, care a finanțat restaurantele, hotelurile pensiunile și agențiile de turism afectate de restricțiile introduse în timpul pandemiei COVID-19.  

„Se autorizează Ministerul Antreprenoriatului și Turismului să introducă în anexa nr. 3/60/27 <<Fișa programului>> programul bugetar <<Program privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, structuri de cazare, structuri de alimentație și agenții de turism, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID-19>> cu credite de angajament în sumă de 50.000 mii lei la capitolul 80.01 <<Acțiuni economice, comerciale și de muncă>>, titlul 55 <<Alte transferuri>>” - prevede Ordonanța 19/2022, pentru rectificarea bugetară.

Reamintim că la prima ediție a schemei HoReCa au fost incluși operatorii cu codul CAEN 8230- organizare de târguri și expoziții, dar NU și cei cei care organizează concerte, spectacole și alte evenimente culturale (CAEN 9001, 9002, 9003, 9004, 9321, 9329, 4791).

Alți 10 milioane de lei - credite de angajament - sunt alocați pentru Programul național pentru stimularea creării, dezvoltării și promovării brandurilor sectoriale — Schema de minimis pentru operatorii economici în vederea modernizării și dezvoltării stațiunilor balneare și balneoclimatice.

Atenție! Creditele de angajament permit semnarea contractelor de finanțare, dar pentru plăți e nevoie de credite bugetare, care vor putea fi alocate fie printr-o nouă rectificare bugetară, fie direct prin Legea bugetului de stat pe anul 2023.

Parallax

Vizualizari
3860
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri