Claudiu Zamfir

LISTE 2021: Rezultate Electric-UP, max. 100.000 Euro pentru firmele admise să-și ia panouri solare și chargere de mașini electrice

Thumbnail

Ministerul Energiei a publicat, pe 10 noiembrie 2021, și listele cu firmele admise la finanțare, repectiv firmele respinse, în cadrul programului Electric-Up 2020, prin care statul a promis, încă din campania electorală de anul trecut, că va acorda afacerilor românești fonduri nerambursabile de până la 100.000 de euro fiecare, pentru panouri fotovoltaice și stații de încărcare a mașinilor electrice.

Pe lista „câștigătorilor” figurează 1430 de solicitanți, unii dintre ei obținând finanțări mai mici de 100.000 de euro. Bugetul alocat (inițial) este de aproape 100 de milioane de euro (476 milioane lei, mai exact).

Decizia de admis, respectiv respins, se va comunica aplicanților prin platforma informatică dedicată.

Termenul de depunere a contestației este de 5 zile lucrătoare (nu se numără și sâmbătă și duminică), începând cu ziua următoare zilei de comunicare a deciziei autorității. 

Pe site-ul Ministerului Energiei, listele figurează ca fiind publicate miercuri,10 noiembrie 2021.

În urma procedurii de contestații, lista aplicanților admisi, respectiv respinsi va fi modificată.

Ministerul Energiei susține că „a inițiat demersurile pentru suplimentarea bugetului alocat acestui ciclu pentru a finanța și proiectele care au îndeplinit criteriile de eligibilitate”. De precizat, însă, că acest guvern (Cîțu) este demis și asigură doar interimar guvernarea, până se finalizează negocierile PNL-PSD-UDMR și se învestește un nou Cabinet.

Comunicarea cu toți operatorii economici înscriși în Program se va menține prin intermediul platformei informatice, urmând etapa de contractare și depunere a contestațiilor, conform prevederilor Ghidului de finanțare.

Toate informațiile cu impact în implementarea Programului sunt actualizate în timp util pe site-ul Ministerului Energiei, la rubrica ‘’ELECTRIC UP’’.

Ministerul Energei recomandă aplicanților să urmărească site-ul Ministerului Energiei energie.gov.ro/ElectricUp, pentru a primi toate informațiile necesare despre Programul de finanțare ElectricUp.

Pe urmă vin alte etape: „solutionarea contestațiilor / revizuirea listelor publicate / semnarea contractelor de finanțare / implementarea proiectelor finanțate în maxim 12 luni de la semnare / efectuarea plăților aferente / monitorizare implementare și post implementare proiecte finanțate (12 luni – 5 ani)” - după cum a precizat, pentru StartupCafe.ro, Ministerul Energiei.

Înscrierile la prima ediție Electric-Up s-au deschis efectiv în 4 decembrie 2020, cu Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri ca responsabil, în guvernarea Orban, și s-au finalizat în 3 februarie 2021, în noua guvernare Cîțu, cu Ministerul Energiei ca responsabil. Tot cu Virgil Popescu ministru (care între timp a preluat și Ministerul Economiei, interimar).

2.536 de solicitanți s-au înscris în program. Evaluarea dosarelor depuse pentru finanțare în Programul Electric-Up a început pe data de 9 aprilie 2021, la două luni după încheierea perioadei de înscrieri. Ministerul Energiei spune că a demarat evaluarea „odată cu configurarea accesului în Platforma informatică dedicată programului”.  

Despre acest program tărăgănat am mai scris pe StartupCafe.ro, inclusiv AICI.

Consultă AICI procedura Electric-UP.

Consultă LISTA proiectelor admise (înainte de constestații) ElectricUp:

LISTA Proiecte ADMISE Electric Up by claus_44 on Scribd

 

 

Consultă LISTA proiectelor respinse (înainte de constestații) ElectricUp:

 

Proiecte RESPINSE Electric-UP by claus_44 on Scribd

----

Citește și:

Parallax

Vizualizari
6566
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
De ce
nu merge?
Intai vor veni notificarile privind respingerea proiectelor in conturile fiecarui aplicant de pe platforma granturi.imm.gov.ro. Din acel moment incepe sa curga termenul de 5 zile lucratoare. In nitificari sunt aratate motivele pentru care a fost respins fiecare proiect in parte. Daca sunt neintemeiate respectivele motive ne vom apuca sa transmitem contestatii. Astazi, daor pe baza listei publicate de minister nu exista niciun motiv pentru transmiterea de contestatii.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri