Redactia

Se scumpesc asigurările RCA pentru firme și populație, din 2018

Thumbnail

Firmele și persoanele fizice vor plăti mai mult pentru asigurările de răspundere civilă la automobile (RCA), conform noilor tarife de referință anunțate recent de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

Tariful de referinta mediu ponderat in functie de numarul de expuneri pe fiecare segment pentru persoane fizice este de 756 lei, in crestere cu 9% fata de tariful de referinta anterior de 692 lei, iar pentru persoane juridice este de 1.752 lei cu 11% mai mare decat tariful anterior de 1574 lei, informează HotNews.ro .

 Pe de alta parte, ASF spune ca soferii care ajung la clasa maxima de bonus (B8) primesc o reducere de 50% a tarifului de prima, fata de 32% cat era prevazut  de reglementarile anterioare.

Tarifele de referinta au fost calculate, potrivit prevederilor legale, de o companie independentă -  Deloitte Audit SRL - în funcție de:  

  • categoriile de vehicule  (autoturisme, autovehicule transport marfa, autovehicule transport persoane etc.),  
  • de tipul asiguratului  (persoana juridica/persoana fizica),
  • de varsta asiguratilor in cazul persoanelor fizice,
  • precum si de  caracteristicile tehnice  ale vehiculelor (capacitatea cilindrica sau puterea, masa maxima autorizata, numarul de locuri).

Tariful de referinta este un reper pentru consumatori in ceea ce priveste pretul politelor auto obligatorii si reprezinta, impreuna cu factorul N, elementele in baza carora este stabilit pragul aferent incadrarii unui asigurat in categoria de client cu risc ridicat.

Raport ASF by Claudiu on Scribd

Parallax

Vizualizari
695
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.586
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.91

publishing: 3.1

expertise: 0.07

rating: 1.586

Articole publicate : 888
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri