Denisa Crăciun
Programul Femeia Antreprenor va fi al treilea apel deschis în 2022 pentru IMM-urile din România și vizează diminuarea decalajelor dintre femeile și bărbații antreprenori, în contextul în care doar 36,84% din asociați sau acționari sunt femei, potrivit ministrului Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu.
„Programul Femeia Antreprenor va fi al treilea apel deschis în anul 2022 pentru IMM-urile din România. De această dată, vizăm diminuarea decalajelor dintre femeile și bărbații antreprenori, mai ales că doar 36,84% din asociați/acționari sunt femei. Suplimentar, observăm că în ultimele luni, ponderea asociaților/acționarilor din cadrul persoanelor juridice favorizează decalajul dintre femeile și bărbații antreprenori. Deși nominal, de la începutul anului a crescut numărul de asociați/acționari femei, creșterea este mult mai mică față de creșterea numărului bărbaților care sunt acționari sau asociați ai societăților”, a explicat ministrul Antreprenoriatului și Turismului.
„Programul contribuie, totodată, la atingerea standardelor OECD privind egalitatea de gen în domeniul antreprenorial fiind o măsură personalizată, care asigură accesul la finanțare a femeilor antreprenor. Egalitatea de șanse se obține, în primul rând, prin micșorarea deficitului sistematic existent”, a mai declarat acesta.
Amintim că joi 18 august, la ora 10:00, se va deschide apelul de finanțare Femeia Antreprenor 2022 AICI, pe platforma de granturi IMM Recover. Sesiunea va rămâne deschisă 30 de zile LUCRĂTOARE (până la ora 20.00, în ultima zi).
Bugetul maxim al programului pentru anul 2022 este 157.624.000 lei, iar beneficiarele pot obține maxim 200.000 lei/societate. Numărul societăți beneficiare este aproximativ 785 pentru anul 2022.