Claudiu Zamfir

Premierul Ciucă: Am decis continuarea Start-Up Nation 2022 și HoReCa 2

Thumbnail

Guvernul a decis că va demara în anul 2022 o a treia ediție a programului de finanțare a firmelor noi, Startup Nation, precum și o a doua ediție a  schemei HoReCa, de ajutoare de stat pentru restaurante, pensiuni agenții de turism și alte astfel de firme, a spus, miercuri, premierul Nicolae Ciucă.

Am decis să continuăm în acest an atât programul pentru stimularea înființării întreprinderilor mici și mijlocii Start-Up Nation România, cât și programul privind măsurile pentru acordarea sprijinului financiar pentru întreprinderile din domeniul  turismului, structuri de cazare, structuri de alimentație și agenții de turism a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei COVID -19” - a spus Ciucă, în ședința de Guvern.

Atenție însă că pentru Start-Up Nation, prin bugetul Ministerului Antreprenorialului și Turismului (MAT) sunt alocate 500 milioane lei, credite de angajament, care permit lansarea înscrierilor, dar pentru plăți e nevoie ca aceste credite de angajament să fie transformate în credite bugetare, printr-o rectificare bugetară, care va putea fi decisă de Guvern în semestrul al doilea.

De precizat că în acest moment, Startup Nation 3 nu are prevăzut nici un proiect de procedură de implementare, care ar trebui să stipuleze condițiile de finanțare.

În privința unei a doua sesiuni a schemei HoReCa, lucrurile sunt și mai incerte în acest moment. În primul rând că nu există în bugetul MAT nici măcar credite de angajament alocate. Pentru lansarea înscrierilor e nevoie ca guvernul să prevadă cel puțin credite de angajament, prin rectificare bugetară, în a doua jumătate a anului 2022. Ulterior, tot printr-o rectificare bugetară sau prin bugetul de stat pe anul 2023, ar urma să fie puși și banii în buget, pentru plăți.

---

Citește și:

Parallax

Vizualizari
4767
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri