Claudiu Zamfir

Se prelungește Programul IMM Invest pentru creditarea antreprenorilor români, cu garanții de stat

Thumbnail

Antreprenorii și fermierii români vor putea lua în continuare împrumuturi bancare în condiții de creditare mai avantajoase, inclusiv cu dobânzi subvenționate de stat, prin Programul IMM Invest, care se prelungește- a anunțat miercuri Ministerul Finanțelor, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

30 iunie 2022 este data până la care va fi prelungită valabilitatea Programului IMM Invest și a subprogramului IMM Agro, conform unui proiect de ordonanță de urgență propus de Finanțe.

De asemenea, se vor majora plafoanele de finanțare în sectorul pescuitului şi acvaculturii, în domeniul producţiei primare de produse agricole și în sectorul alimentar.    

Prin viitorul act normativ se propune creșterea plafoanelor reprezentând ajutor de stat la:

  • 345.000 euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în sectorul pescuitului și acvaculturii,
  • 290.000 euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole,    
  • 2.300.000 euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în sectorul alimentar în conformitate cu prevederile Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei în contextul actualei epidemii de Covid-19.    

Totodată, se propune ca plafonul de garanții de stat ce pot fi acordate în cadrul Programului IMM INVEST pentru anul 2022 să fie de 10 miliarde lei, din care 5 miliarde lei alocate subprogramului AGRO IMM INVEST. Bugetul schemei crește la 2,34 miliarde lei (473,90 milioane euro) pentru 48.726 de beneficiari.        

Până în octombrie 2021, prin IMM Invest România au fost acordate garanții de stat de peste 19 miliarde lei, din care 1,33 miliarde lei în cadrul subprogramului Agro IMM Invest.

 

Parallax

Vizualizari
3051
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri