Denisa Crăciun

Platforma Termene.ro și Asociația Zi de Bine vor să strângă 1 milion Euro pentru refugiații ucraineni

Thumbnail

Platforma de informații despre firmele din România, Termene.ro, și Asociația Zi de Bine lansează o campanie prin care vor să contacteze telefonic 10.000 de companii și să strângă 1 milion de euro, 2 TIR-uri cu produse necesare și 50.000 de locuri de cazare pentru ucrainenii care și-au abandonat casele din cauza războiului.

Până acum, de la debutul campaniei „Scut pentru Ucraina”, peste 160 dintre companiile contactate au trimis produse, peste 470 au anunțat că vor dona bani, iar peste 100 s-au oferit să găzduiască refugiați, conform unui comunicat transmis, joi, StartupCafe.ro.

Unul dintre cele două camioane cu produse va fi pentru femeile și copiii care intră zilnic în România, iar al doilea va ajunge la ucrainenii care așteaptă să intre în România sau doar să se liniștească lucrurile la ei în țară.

„Toți cei 80 de colegi din echipa Termene lucrează în acest moment exclusiv pentru sprijinul refugiaților ucraineni. Am suspendat toate activitățile de vânzări și marketing ale companiei.

Resursele noastre destinate dezvoltării platformei sunt alocate de astăzi exclusiv pentru a contacta 10.000 de companii din comunitatea noastră, și, împreună, să strângem 1 milion de euro, două TIR-uri cu produse de maximă necesitate și 50.000 de locuri de cazare pentru ucrainenii care au fost nevoiți să-și abandoneze casele din cauza războiului”, susține Adrian Dragomir, fondator Termene.ro.

Pe lângă bani, produsele de care este nevoie în sunt saci de dormit, pături/pilote, suplimente cu multivitamine (concentrație puternică /de calitate), medicamente, lenjerie intimă, mănuși și căciuli, șosete groase, produse de igienă (absorbante, geluri dezinfectante, pastă de dinți, periuțe de dinți, săpun, șampon, produse pentru bebeluși (lapte praf formulă, termosuri, șampon, biberoane, mănuși și căciuli, marsupiu pentru bebeluș, pamperși, șervețele umede, conserve, produse pentru pregătire rapidă (supă instant), alimente de bază neperisabile, batoane proteice cu nuci, semințe etc., ceai, cafea, ciocolată, sticle de apă mici, veselă (farfurii, tacâmuri, pahare) de unica folosinta, radiatoare pentru încălzire, baterii, lanterne, fierbătoare electrice, baterii externe pentru telefon, bandaje și tifon steril, atele pentru fracturi, Oximed, plasturi pentru răni și bășici, cutii de împachetat de diverse dimensiuni, rezistente, scotch lat.

„Solidaritatea este una dintre valorile pe care le prețuim cel mai mult. Ne-am alăturat campaniei coordonate de Asociația Zi de BINE, fondată de Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, ca să asigurăm alimente și adăpost sutelor de mii de ucraineni care fug din calea bombardamentelor. 

Scenele care se petrec zilele acestea la doi pași de noi sunt greu de urmărit fără să-ți dea lacrimile. Mame și bunici istovite, copii speriați, tați sau soți care-și petrec familiile până la graniță și apoi se întorc”, spune antreprenorul Adrian Dragomir.

Asociația Zi de Bine  va susține câte un ONG în fiecare lună a anului. Fiecare cauză selectată de Asociația Zi de Bine se adresează unei comunități și se implementează cu ajutorul unui ONG local.

Parallax

Vizualizari
148
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri